В седмицата преди Уимбълдън, големите в мъжкия тенис почиват и само двама от Топ 10 на света (Стефанос Циципас и Тейлър Фриц) играят на турнири. Съвсем различно е положението с женския тур.

По традиция, надпреварата в Ийстбърн събира цвета на WTA, но световната № 1 Ига Швьонтек предпочете да загрее за третия турнир от Големия шлем в Бад Хомбург.

Полякинята стъпва на корта в серия от седем поредни победи, 16 успеха в последните 18 мача, а от началото на април само Елена Рибакина и Арина Соболенко са печелили срещу нея. За Швьонтек това е и първото появяване на трева през сезона, но като шампионка на Уимбълдън за девойки от 2018 г., тайни на тази настилка за нея няма.

Татяна Мариа игра много изненадващо полуфинал на Уимбълдън през миналата година, но в този сезон на зелено има една победа срещу опонентка от Топ 40. Сечените удари на германката ще ѝ позволят да бъде равностойна, но срещу Швьонтек в момента е непрепоръчително да се залага.

Сайтът winbet.bg приема залози за нейна победа при коефициент 1.10*, а „Ига Швьонтек -5.5 гейма“ е оценено на 1.76. Мариа има потенциала да завърже мача, но дори пред нейна публика „Татяна Мария брой геймове под 7.5“ за 1.72 е за препоръчване.

ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🎾 Общо асове: Над 6.5 – 1.80
🎾 Ига Швьонтек общо асове: Над 2.5 – 2.10
🎾 Общо двойни грешки: Над 4.5 – 2.05
🎾 Общо пробиви: Над 5.5 – 1.70
🎾 Продължителност на мача: Над 92.5 минути – 1.85

Статистиката тук е странна (2:0 победи за Богдан), но тревата е единствената настилка, на която двете не са играли една срещу друга. Плюс това предишните им мачове бяха в периода 2016-2017, когато Кърстя се възстановяваше от тежката операция на рамото, заради която се наложи да се научи отново как се бие сервис.

И двете са в ужасни серии. Кърстя спечели само един от последните си четири мача, а от февруари насам балансът на Богдан е четири победи и шест загуби. И затова, в румънското дерби (на книга) всичко е възможно.

WINBET дава предимство на Кърстя с коефициент за победа 1.61 срещу 2.29 за Богдан. „Сорана Кърстя -2.5 гейма“ е оценено на 1.85, но „Ана Богдан( да спечели сет – Да“ за 1.57

е добър контрапункт. И понеже нито една от тях не е играла на трева през 2023-а, „Брой геймове над 20.5“ за 1.66 е много вероятен сценарий.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Robert Szaniszlo / NurPhoto via AFP