Неизбежното в Тур дьо Франс се случи доста рано, което не говори никак добре за интригата в оставащите етапи.

Фаворит №1 за крайната победа Тадей Погачар поведе в генералното класиране още след шестия етап. Словенецът, победител в последните две издания на обиколката на Франция, води с четири секунди пред Нийлсън Паулес (САЩ) и с 31 пред минаващия за най-сериозен негов конкурент Йонас Вингегорд (Дания). При това без колоната да а влязла в планинските етапи! Първият от тях е днес и важи за промоцията БОНУС ТУР ДЬО ФРАНС на на сайта winbet.bg.

За да участват в нея активните потребители на WINBET е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 10 лв. с коефициент поне 1.30 за колоездачната обиколка на Франция. В случай, че залогът им е квалифициращ, но губещ, клиентите на WINBET ще получат 10 лв.бонус за безплатен залог за събитие от секции „Спорт” или „На Живо” от сайта winbet.bg.

Трасето от Томблен до Ла Планш де Бел Фил е с дължина 176.5 км и предлага две височини от трета категория и първият финал на баир. Изкачването към Ла Планш де Бел Фил е 7.6 км, с 8.2% среден наклон и се очаква да донесе първите сериозни разкъсвания.

А когато говорим за победител в етапа, той със сигурност ще е добър катерач. И какъв по-добър от…Матей Погачар? Освен всичко той спечели и последния етап тук, през 2020 г. WINBET дава коефициент 2.66* за победа на словенеца в петък, но има един сериозен фактор, който може да се обърне срещу него. В трите дни до момента на френска земя колоната не е позволила нито едно откъсване. А това рано или късно ще се случи. Етапът в петък е следван от отиване за ден в Швейцария плюс нов планински в неделя преди почивния ден.

Иначе казано, ако някой настоява да се раздаде по пътя към Ла Планш де Бел Фил, може и да бъде оставен.

Споменатият Вингегорд е фаворит №2 в петък с коефициент за победа 11.00. Коефициентът ан WINBET за успех на Майкъл Уудс е 12.00. Канадецът се превърна във фактор в планинските етапи в последните години. През миналата той дори носи за ден фланелката за най-добър катерач в Тура и спечели наградата в същата категория на обиколката на Швейцария. Отборът на Уудс (Израел-Премиър Тех) е пълен с имена с отминала слава и няма особени амбиции. Тъй че една етапна победа би била добре дошла.

Дилан Тьонс е друг, който е печелил етап на Ла Планш де Бел Фил. Това стана през 2019 г. и белгиецът познава отлично всеки метър асфалт и макадам по пътя. Коефициентът му за победа в WINBET е 19.00.

Том Пидкок също може да се похвали с победа на Ла Планш де Бел Фил. През 2019 г. британецът бе още тийнейджър, когато завърши първи в етап от обиколката на Елзас. Пидкок е пети в генералното класиране на 40 секунди зад Погачар, а опитът му в колокроса определено ще е от полза във финалните метри, където наклонът е 12%. Коефициентът му за победител в петък е 101.00, но при условията на промоцията всъщност е доста привлекателен.

*Коефициентите са валидни към 6:30 ч. на 8 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO / Sirotti

ГРАФИКА: AFP