Никой не слагаше в сметките си Хърватия изобщо да излязат от предварителната група на Лигата на нациите. За Испания се считаше, че са в преходен период, а и бяха в компанията на първите шампиони в турнира Португалия.

И ето че точно тези два отбора останаха последните претенденти за крайния успех в тазгодишното издание на Лигата на нациите и неделният финал в Ротердам ще определи новите притежатели на трофея.

За хърватите сезонът започна с унизително 0:3 вкъщи от Австрия, но оттогава „карираните“ спечелиха 11 и завършиха наравно в четири от изиграните 16 мача, като междувременно станаха трети в света, а в сряда елиминираха домакините Нидерландия след продължения (4:2). Но точно те могат да се окажат проблем във финала, защото капитанът Лука Модрич изкара 119 минути на терена, а на неговата възраст след толкова тежък и дълъг сезон, силите са на привършване. Контузии от този мач в хърватския лагер няма и тъй като картоните не се натрупват всички ще са на линия.

Испания от своя страна продължават с непостоянните си изяви. С новия селекционер Луис де ле Фуенте „Ла Фурия“ редуват победи и

загуби и полуфиналът срещу Италия бе истинска нервокъсачка за феновете им. Единствено блестящите намеси на вратаря Унай Симон и  щастливият рикошет две минути преди края измъкнаха иберийците от по-нататъшни неприятности и ги класираха за втория им финал в историята на турнира. Преди две години в Милано титлата бе тяхно притежание за цели две минути, но попадението на Микел Оярсабал бързо бе наваксано и с головете на Карим Бензема и Килиан МбапеФранция би с 2:1.

Но ако тогава испанците в никакъв случай не минаваха за фаворити, нещата в неделя са коренно различни. Сайтът winbet.bg приема залози за победа на Испания в редовното време при коефициент 2.00*, който се повиши с близо 10% от момента на обявяването. Равенството се котира на 3.60, а успех на Хърватия без нужда от допълнителен период – при 3.80. Само че ако полуфиналите показаха нещо, то е изключителното изравняване на силите между четирите отбора. Затова „Ще има ли продължение – Да“ за 3.40 и дори „Ще има ли отстраняване с дузпи – Да“ за 6.25 въобще не трябва да се подминават.

Друга очевидна тенденция е към повече от прилична резултатност. На фона на полуфиналите, „Брой голове над 2“ за 1.51 е силно препоръчително като залог, а при историята на финалите дотук (колкото и да е кратка) и „Брой голове над 2.5“ за 2.01 също е добро решение. В пет от последните седем мача на Хърватия чиста мрежа нямаше, а Испания също не е образец за игра в защита. Затова „Двата отбора да отбележат – Да“ за 1.87 също е пазар, който предизвиква внимание.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията футболни прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Koen van Weel / ANP via AFP