Максимата, че в България „всеки разбира от футбол” в света на онлайн залозите може да бъде перифразирана във „всеки разбира от футболни залагания”. Това е единственият спорт, на който може да се залага 24 часа в денонощие, 365 дни в годината. Винаги, по всяко време в някое кътче на света се играе мач и любителите на спортните залагания непрекъснато имат повод да проверят уменията и познанията си, а платформи като winbet.bg им предлагат възможността за това.

Но за разлика от олимпийския принцип, който прокламира, че участието е по-важно от резултатите, тук финансовата равносметка е на първо място. И големият въпрос е как да залагащите могат да продължат да се усъвършенстват и да станат още по-успешни във футболните залози?

Ето няколко прости, но важни правила за успеха в това начинание.

Не се влюбвайте във фаворитите

На всеки отбор с по-нисък коефициент за победа в даден мач, му се лепва етикета „фаворит”. И в повечето случаи с право. Било то заради домакинското предимство, мястото в класирането, формата и т.н. Но всеки фаворит си има слабости, колкото и малко да са те. И никой не е застрахован срещу изненада или влизане в лоша серия. В преобладаващата си част коефициентите за фаворитите не са особено високи и за мнозина от начинаещите в залозите на футбол изкушението е да комбинират четири-пет, че и повече, „сигурни” мача с цел повишаване на печалбата. Но един от първите уроци, които се научават е:

Лимитирайте бройката мачове, които комбинирате

Всеки е чувал историята за „един познат, който наредил седем мача в права колонка и с два лева залог спечелил 1500”. Подобни случаи естествено има, но са рядкост. Математиката е неумолима. Коефициент 1.25 означава 80% шанс за победа на дадения отбор. Два мача комбинирани в колонка с този коефициент свалят вероятността за познаване до 64%. При четири мача, процентите падат до 40.96. И в резултат от четири „сигурни мача” се получава залог с вероятност за сбъдване доста по-ниска, отколкото шансът една монета да падне на конкретна своя страна, ако я подхвърлите във въздуха.

Преди масовото навлизане на онлайн залозите всичко се свеждаше до простичкото 1Х2, т.е. прогнозирането на победител в мача и то бе кажи-речи единственото, което се предлагаше. В днешни дни разнообразието е огромно, затова

Използвайте широк набор от пазари

Дори за екзотични първенства като това на Кувейт, WINBET предлага по над 40 различни пазара за всеки мач. За двубоите от големите европейски шампионати бройката гони до 200 пазара на един мач, а за мачовете от Шампионската лига минава доста отвъд 300! Иначе казано, дори и да не сте сигурни кой ще спечели даден мач, винаги ще намерите пазар, който да привлече вниманието ви. „Брой голове”, „Двата отбора да отбележат”, „Корнери”, „Картони”, „Голмайстор”. Изборът е почти неизчерпаем. Отделете малко време, разходете се по всички менюта на winbet.bg и непременно ще откриете вашия коефициент.

Както в почти всяка сфера на живота, така и във футболните залагания не може да се избяга от личните пристрастия. Но когато това е възможно

Не залагайте в полза на любимия си отбор

Това правило не е толкова строго, но е препоръчително. Както и да го погледнете – залог в полза на любимия ви отбор е равносилно на „двойно или нищо”. Ако отборът ви спечели, удоволствието от успеха е съчетано и с финансов приход. Но при загуба, ударът е двоен. И нерядко разочарованието от това, особено при по-импулсивните, води до неразумни постъпки при последващи залози. Като цяло

Ограничавайте залозите на мачове на любимия си отбор

Причината е проста – рано или късно ще се получи конфликт на интереси. Представете си, че любимият ви Ливърпул губи с 0:1 във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид, а залогът ви е „Двата отбора да отбележат – Не”. На какво ще се зарадвате? На изравнителен гол, който ще убие залога ви, или на загуба с 0:1, която ще ви донесе финансов успех?

И не на последно място: бъдете в час с новините около мача, на който сте решили да заложите. В епохата на социалните мрежи и най-малкият детайл около срещата лесно става обществено достояние. Twitter, новинарски сайтове – източници колкото искате. Информацията в тях рядко струва пари, но е много вероятно да ви донесе приходи, ако знаете как да я четете и използвате.