Тази нощ, университетските баскетболни отбори Канзас и Северна Каролина имат своеобразна среща с историята, за да определят новия колежански шампион на САЩ.

През 1957 г. Северна Каролина и Канзас изиграват един от най-драматичните финали в историята на колежанския баскетбол. Канзас, с легендарния Уилт Чембърлейн в редиците си, минават за суперфаворит, но губят с 54:53 след три продължения. Този мач променя из основи разбиранията за телевизионното излъчване на финалния турнир в колежанското баскетболно първенство, известен като „Мартенската лудост”.

Шестдесет и седем години по-късно, Канзас очаквано лесно се справиха с Виланова в съботния полуфинал. „Разбойниците” цял мач не позволиха на разликата да падне под шест точки, а крилата Дейвид МакКормак и Джейлън Уилсън безчинстваха под коша, записвайки 36 точки и 21 борби общо. Канзас направиха серия от 17:7 в последните шест минути за крайното 81:65 и ще играят за титлата за десети път в историята си, но за първи от 2012 г. насам, когато загубиха с 67:59 от Кентъки.

Колежанският баскетбол от САЩ е един от над 30-те вида спорт, за които WINBET предлага пазари за залози.

Северна Каролина, също очаквано, имаха труден и изстискващ емоционално мач с щатския съперник Дюк. С чудесна стрелба от тройката (8 от 14) през второто полувреме „катранените пети” измъкнаха победа с 81:77, която маркира краят на кариерата на легендарния треньор на Дюк, Майк Кжижевски. Северна Каролина са за 12-и път на финал и за първи от 2017 г., когато биха Гонзага 71:65.

Победата над Дюк обаче дойде на висока цена. Армандо Бакот записа 11 точки и умопомрачителните 21 борби, но изкълчи глезен и доигра мача на куц крак. Че няма да пропусне най-важния мач в кариерата си е ясно, но доколко ще е ефективен срещу МакКормак е съвсем отделен въпрос.

Северна Каролина бяха поставени под № 8 в своя регион в „Мартенската лудост”, а само един отбор е ставал шампион от толкова ниска позиция – Виланова през далечната 1985 г. Резонно, фаворит на WINBET във финалния мач са Канзас с коефициент 1.50 срещу 2.55 за Северна Каролина. Но „катранените пети” бяха фаворит само в два от досегашните си пет мача, ала ги спечелиха до един.

Въпросът е дали Северна Каролина ще успеят за 48 часа да се пренастроят след мача с Дюк. Ако да – „Северна Каролина +4.5” с коефициент 1.85 е сигурен залог. В противен случай мачът вероятно ще е ниско резултатен.

Все пак двата отбора са силни в едни и същи компоненти – стрелбата в подкошието, успеваемостта от тройката и борбата в защита. И Канзас (два пъти), и Северна Каролина (във финала на региона) имаха ялови мачове в „Мартенската лудост”. Затова „Брой точки под 152.5” за 1.90 е за предпочитане.

Залозите за тази среща, поставени с реални средства за игра, са валидни и за WINBET OPEN Tурнир Спорт както и за спечелване на талони за участие в разпределението на печалбите в WINBET OPEN Бонус игра.

*Коефициентите са валидни към 9:00 ч. на 4 април 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.