Големият експеримент на ФИФА, наречен Световно първенство по футбол в Катар, започва в неделя. Шейсет и четири мача, в рамките на 29 дни по средата на и без това чудовищно препълнен футболен календар.

Не само поради тази причина надпреварата в Катар ще бъде нещо невиждано, а съпровождащият я хаос бе толкова голям, че и ФИФА се включи в него като изтегли с ден по-рано мача между Катар и Еквадор, за да позволи на домакините да имат истинска церемония по откриването на първенството и за да може дебютът им на световно да не мине между другото.

На фона на всички въпросителни около Световното първенство, има и сигурни неща, като уникалните промоции на WINBET за шампионата на планетата.

В специалната промоция БОНУС СТОИЧКОВ, най-успешният български футболист за всички времена ще „раздава“ бонуси за безплатни залози на клиентите на сайта winbet.bg. Всеки клиент на сайта, който постави единичен залог „на живо“ на стойност най-малко 20 лева и при коефициент от поне 1.30 на среща от програмата на Мондиала, ще получи бонус безплатен залог, като няма значение дали залогът е успешен или не.

Клиентите на сайта на WINBET, които пък поставят квалифициращи залози „на живо“ на поне четири срещи от програмата на Световното първенство по футбол, освен, е ще спечелят БОНУС СТОИЧКОВ за всеки един залог, ще получат и талон за участие в теглене чрез жребий на победителите за две предметни награди – чисто нов телевизор в промоцията БОНУС 4-4-2. Няма ограничение за броя събрани талони, като по-големият брой талони за участие в тегленето увеличават шанса на участника за спечелване на предметната награда.

WINBET приема и дългосрочни залози за бъдещия световен шампион по футбол и клиентите на сайта winbet.bg могат да се включат в специалната промоция, в която могат да спечелят до 2000 лв. бонус безплатен залог.Всички единични залози за краен победител на Световното първенство в Катар на стойност поне 25 лв. и поставени до началото на първия мач от турнира на 20 ноември са квалифициращи за участие в промоцията и могат да донесат бонус безплатен залог (free bet) в размер от 5 до 2000 лв. в зависимост от коефициента, на който е поставен залогът и от постиженията на отбора, за който е поставен.

Катар са единствените дебютанти на шампионата, но пък са настоящите първенци на Азия, като триумфът им през 2019 г. дойде не само без загубена точка, ами и със само един допуснат гол! При скромния човешки потенциал на миниатюрната полуостровна държавица, не е изненада, че немалка част от основните футболсти на Катар са натурализирани.

Защитникът Ро-Ро е португалец; Мешаал Баршам, Мусаб Хедер, Абдулазиз Хатем и Алмоез Али са родом от Судан; Буалем Хухи е алжирец, Карим Будиаф е роден във Франция, Басам Ал-Рауи и Мохамед Уаад са родом от Ирак, Али Асад е от Бахрейн, Ахмед Алаелдин е натурализиран египтянин, а Мохамед Мунтари е ганаец. И да не се пропуска – всички в селекцията на Феликс Санчес се състезават в местното първенство. Което е плюс за треньора от гледна точка на непрестанното следене на изявите им, но пък от друга страна катарската лига никога не се е славела с особена класа.

Еквадор се класираха на финали за четвърти път в историята си и след като пропуснаха 2018 г. преминаха безпроблемно през квалификационния маратон в Южна Америка. „Ла Три” завършиха четвърти, като си гарантираха това място кръг предсрочно.

Аржентинецът Густаво Алфаро бе назначен за селекционер след като Жорди Кройф абдикира заради COVID пандемията и превърна Еквадор в истинска бойна машина. Пет победи и осем равенства в 14 мача в последните 12 месеца са показателни какво представлява отборът. Въпреки че от края на квалификациите насам резултатите са доста противоречиви (1:0 с Нигерия, 0:0 с Мексико, 1:0 с Кабо Верде, 0:0 със Саудитска Арабия, 0:0 с Япония, 0:0 с Ирак).

На фона на тези резултати, а и на базата на традицията мачовете на откриването да не са особено резултатни „Брой голове под 2.5“, оценено от сайта winbet.bg на 1.53* се набива на очи като добър старт на залозите. Защото с изключение на Германия – Коста Рика 4:2 (2006 г.) и Русия – Саудитска Арабия 5:0 (2018 г.) няма други подобни примери. И в подкрепа на това си струва да се помисли още върху „Двата отбора да отбележат – Не“ за 1.72, а защо не и „Еквадор брой голове под 0.5“ за 3.00.

Още една традиция, която ще бъде бранена в неделя, е домакинът да не губи първия си мач на първенството. Нито веднъж досега, в 21 предишни издания, страната-организатор не е потегляла с поражение. Серията обаче изглежда заплашена. WINBET предлага победа за Катар при коефициент 3.38, равенството е оценено на 3.26, а успех за Еквадор – на 2.47. Но ако вярваме в продължаването на серията, тогава „Двоен шанс – Катар или равенство“, оценено на 1.59, е задължително. Защото Арабската купа преди година демонстрира явно, че домакините се преобразяват пред собствена публика и редовно надскачат боя си.

*Коефициентите са валидни към 12:00 ч. на 18 ноември. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO