Отлагането на състезанието на Имола наложи непредвидена триседмична пауза в календара на Формула 1. Керванът се завръща през този уикенд в Монако, за третото поредно улично състезание за 2023 г.

Серхио Перес и Макс Верстапен се поделиха победите в предишните два старта по улиците на княжеството и всички прогнози за неделя задължително започват с тях.

Съотборниците в „Ред Бул” са неочаквано близо един до друг в класирането. Верстапен води със само 14 точки пред Перес, а според слуховете, между двамата има много сметки за уреждане в Монако от миналата година. Тогава завъртане на мексиканеца в последната минута на квалификацията остави световния шампион четвърти на стартовата решетка. И за капак, потеглилия точно пред него Перес стана победител.

На мексиканеца с право му се носи слава на крал на уличните трасета. От пет победи в кариерата му, четири са точно в подобни състезания. Перес в никакъв случай не е фаворит № 1 в неделя, но на сайта winbet.bg коефициентът за негов успех в основното състезание е 4.33*. Пред него е само Верстапен (2.15), а Шарл Льоклер (4.75) и Фернандо Алонсо (5.50) са единствените други пилоти с едноцифрени ставки за победа.

По-интересни са нещата в квалификацията. В рамките на една обиколка, авансът на „Ред Бул” не изглежда толкова голям, а и Льоклер кара у дома си и познава вероятно всяка неравност по трасето. Монегасецът е втори по коефициент за победа в надпреварата за място (2.78), изпреварен минимално от Верстапен (2.44) и със сериозен аванс пред Перес (4.75) и Алонсо (7.25).

Люис Хамилтън

Една от най-интересните истории през уикенда ще е ъпгрейдът на „Мерцедес“, който ще дебютира точно в Монако. Мнозина смятат „сребърните стрели“ за луди, защото на спънатото трасе трудно може да се получи ясна представа за ефекта от него. Победа в състезанието на някой от двамата пилоти на „Мерцедес“ е малко вероятна (коефициентът на Люис Хамилтън е 26.00, а на Джордж Ръсел – 36.00) и всичко отвъд „Двата болида на „Мерцедес“ да завършат в точките – Да“ за 1.50 ще е проява на безгранична смелост.

А ако има тим, на който категорично не трябва да се залага, това са „Уилямс“. Болидът им е успешен единствено на дългите прави, а такива в Монако няма. И за Александър Албон и Лоугън Сарджънт уикендът се очаква да е дълъг и разочароващ. Малка изненада дотук е, че Сарджънт завърши пет поредни състезания и просто му е време да приключи предсрочно да седне в публиката. Коефициентът на WINBET за „Двата болида на „Уилямс“ да бъдат класирани – Не“ е 2.19, а „Да бъде класиран последен – Лоугън Сарджънт“ се предлага за 3.50.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: IMAGO