Нормално е зимните олимпийски игри да са подвластни на атмосферните условия и да има отлагания на състезания заради лошо време. В Пекин това се случи още във втория ден с пренасрочването на мъжкото спускане, с което плановете на домакините за уикенд зрелище отидоха по дяволите. Встрани от това обаче, графикът на състезанията в китайската сторица върви по план, а с това и промоцията на WINBET също набира скорост.

За да участват в нея активните потребители на сайта winbet.bg е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 20 лв. с коефициент поне 1.30 на събитие от олимпийските игри в периода 4 – 20 февруари. 

Предложенията на WINBET за индивидуалните спортове от Пекин 2022 са в специално създадената секция „Олимпийски игри”, а тези за кърлинг и хокей на лед – в съответните раздели за тези спортове. 

За промоцията се зачитат както предварителни залози, така и „На живо”. Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи по 10 лв. безплатен залог за събитие в секция “На живо” на winbet.bg

В събота Китай спечели по скандален начин първия си златен медал на игрите, с което МОК потвърди подозренията, че ще бута домакините с всякакви средства напред. Следващият шанс за китайска титла е във вторник в бързото пързаляне с кънки. WINBET предлага коефициент 2.90 за „Джонян Нин олимпийски шампион на 1500 м при мъжете”

Китаецът е втори в класирането за световната купа в дисциплината, но кара ведин кръг по-малко от водача Джоуи Мантия. Нин стана победител в Ставангер и завърши втори в Томашув Мазовиецки и Солт Лейк Сити, където даде и второто най-бързо постижение за сезона изобщо. Китай има едно злато от този спорт в историята си (Джан Хун от Сочи`2014), но мъж никога не е стъпвал на върха на подиума.

Наред с Нин сред претендентите за златото на 1500 м в Пекин са още споменатият Мантия (4.30) и нидерландецът Томас Крол (3.60), който обаче има по-добри постижения на 1000 м този сезон (две победи и едно второ място за световната купа) и не е ясно дали няма да използва това състезание като тренировка за коронната си дистанция.

В сряда (9 февруари) започва мъжкият хокеен турнир, който трябваше да бъде център на вниманието в Пекин. Но отказът на NHL да пусне играчите си на олимпийските игри ще доведе най-вероятно до дублиране на пародията отпреди четири години в Пьонгчан. 

В група „В”, която дава старт на турнира, отборите са толкова неравностойни, че коефициентите няма да стигнат дори за квалифициращ залог. В мача Русия – Швейцария победата на олимпийските шампиони отпреди четири години е оценена на 1.27. В двубоя Чехия – Дания пък нищо добро не чака наследниците на Хамлет. Победата на Чехия е оценена на 1.20. В двата мача логичните, и същевременно квалифициращи, залози са „Русия -1.5 гола” за 1.78 и „Чехия -1.5 гола” за 1.63.

Също в сряда е и най-непредвидимото състезание в спускането с шейни. Мъжките двойки (за разлика от единичните надпревари) се провеждат само в два манша и разликите често са микроскопични. Фаворит на WINBET за златото са германците Тони Егерт/Заша Бенекен с коефициент 2.16. Те станаха носители на Световната купа този сезон, като спечелиха пет от 12-те състезания. И най-важното – завършиха първи в пробното състезание на олимпийския улей в Янцин.

Другата германска двойка Тобиас Вендл/Тобиас Арлт ще опита да постигне нещо незапомнено в историята на игрите – трето поредно злато в дисциплината. След слабия си старт на сезона шампионите от 2014 и 2018 г. бяха невероятни в кръговете след Нова година и единствени не слязоха от подиума в нито един старт. Коефициентът на WINBET за нов триумф на Тобиасовците е 4.80.

*Коефициентите са валидни към 9:30 ч. на 7 февруари 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.