Три седмици преди края на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация (NBA) Милуоки Бъкс, Бостън Селтикс и Денвър Нъгетс единствени са си осигурили място в плейофите.

Кливлънд Кавалиърс вървят по стъпките им, но независимо, че до официалното им класиране има вероятно още около седмица, шампионите от 2016 г. вече мислят с кого ще играят там.

Според слуховете отвъд океана, че Кливлънд желаят именно Бруклин за съперник в първия кръг на плейофите. Гостите са с показатели 45 победи и 28 загуби за сезона и трудно могат да мръднат по-напред от четвъртото място в Източната конференция. Бруклин (39-32) са шести, но на само една загуба зад Ню Йорк Никс и ще трябва да се изкачат с една позиция нагоре, за да се изпълни целта на Кливлънд.

Програмата е странна и двата отбора се срещат два пъти за три дни, което може да помогне за изпълнение на пъкления план. Още повече, че освен Бруклин и Ню Йорк, нито един от съперниците на Кливлънд до края на сезона не е с положителен баланс и „кавалеристите“ могат да си позволят подобна волност.

На сайта winbet.bg коефициентите за победа са на страната на гостите, чиито шансове са оценени на 1.75* срещу 2.31 за Бруклин. А дори и без да се обръща внимание на теориите за конспирации, „Бруклин +4 точки“ за 1.80 си струва да се търси. Защото от трансфера на Кайри Ървинг към Далас Маверикс насам, единствено Милуоки, Денвър и Сакраменто Кингс биха тук с по-голяма разлика. Това  обаче са три от шестте топ отбора в НБА в момента, докато Кливлънд изостават доста от тях като възможности.

Интересни са предложенията на WINBET в графата „Играчи“, свързани с крилото на домакините Камерън Джонсън. „Камерън Джонсън брой асистенции над 1.5“ се предлага за 1.66 (случи се в четири поредни мача и в седем от последните осем). „Камерън Джонсън брой борби над 4.5“ е оценено на 1.80 (направи го в четири от последните си пет двубоя), а „Камерън Джонсън брой отбелязани тройки под 2.5“ – на 1.80 (само една от последните му осем срещи донесе над две).

Идея от WINBET

Безспорното дерби на вечерта. Бостън (49-23) са втори в Източната конференция, а гостуването в Калифорния е последното им далеч от дома за сезона. „Келтите“ спечелиха само два от четирите си мача в това турне срещу отбори от другата конференция, а падението им в неделя срещу Юта Джаз (117:118, въпреки 22 вкарани тройки) бе просто епично. И често в подобни поредици от гостувания, последният двубой се играе с желанието за по-бързо прибиране у дома.

Сакраменто (43-28) са трети в Западната конференция, но при осемте мача наказание на звездата на Мемфис Гризлис Джа Морант това е точният момент да вземат предимство в борбата за втората позиция, която им дава домакинско предимство в първите два кръга на плейофите.

„Кралете“ ще играят за първи път пред собствена публика от седмица насам, а последната им победа у дома датира от 10 март. Снощното им поражение 120:128 от Юта обаче е озадачаващо, а освен това са слаби в опазването на стрелбата от тройката (25-и от 30 отбора по този показател), където Бостън просперират.

WINBET дава предимство на гостите с коефициент за победа 1.59 срещу 2.68 за Сакраменто. „Брой точки над 234“ за 1.58 е силно препоръчителен залог, а при споменатата успеваемост от тройката „Бостън брой точки над 120“ за 1.73 също си струва. Както и „Джейлън Браун брой отбелязани тройки над 2.5“ за 1.75.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO