Само двама души в историята на Формула 1 са печелили девет поредни състезания. Алберто Аскари (1952-1953) и Себастиан Фетел (2013) споделят този рекорд, но оцеляването му е под сериозна заплаха. Макс Верстапен е със седем поредни спечелени старта преди Гран При на Белгия, след което отборите ще излязат в лятна ваканция.

Без значение от пистата, болидите на Ред Бул са недостижими през този сезон. А на трасе с дълги прави като „Спа“ трудно някой може да окаже съпротива на „червените бикове“. Не само по тази причина коефициентите за победа на Верстапен в неделя бележат нов рекорд. На сайта winbet.bg залози за победа на Верстапен се приемат при 1.28* и за първи път всички останали са с дву- или трицифрени коефициенти. След две поредни втори места Лaндо Норис е втори с коефициент за победа 10.75, следван от Люис Хамилтън (13.00), Серхио Перес (13.00) и Джордж Ръсел (21.00).

Уикендът в Ардените предлага и третия спринт за сезона, където прогнозите не са много по-различни. Верстапен е фаворит за победата с коефициент 1.37. Позициите в сравнение с класическия старт са леко променени, но Норис пак е втори (10.50), следван от Перес (11.00), Хамилтън (13.00), а Фернандо Алонсо (26.00) се появява на пета позиция.

о да се залага на Астън Мартин в момента е доста рисково начинание. Болидът им се провали в три поредни състезания и последният подиум датира от Канада. На „Спа“ ще бъдат представени важни подобрения, които ще покажат какво е бъдещето на отбора за остатъка от сезона. Но до доказване на противното „Двата болида на Астън Мартин да спечелят точки – Не“ за 1.43 изглежда безопасен залог.

В противоположна траектория на развитие са Макларън. Двата поредни подиума на Ландо Норис бяха съпроводени с четвърто и пето място от Оскар Пиастри и тимът изведнъж се изстреля на пето място при конструкторите. За неделната Гран При WINBET предлага „Ландо Норис място в Топ 3 – Да“ за 1.71, почти очевидното „Двата болида на „Макларън“ да завършат в точките – Да“ за 1.33 и в продължение на традицията от последните две състезания „Двата болида

на „Макларън“ да завършат в Топ 6 – Да“ за 1.85.

Профилът на „Спа“ включва множество дълги прави, а точно това е, в което Мерцедес са най-уязвими. И очакванията към „Сребърните стрели“ са доста скромни. Дотолкова, че никой не би се учудил на „Двата болида на Мерцедес да завършат в Топ 6 – Не“, предлагано за 2.18.

И последно по ред, но не и по значение – дотук през сезона имаше общо едва 18 незавършвания в общо 11 състезания. Иначе казано средно по 1.6 на състезание.

Прогнозата за „Спа“ е за дъждовен уикенд, а завали ли по време на състезанието (според синоптиците шансовете са доволно отвъд 50%), болидите ще затанцуват по пистата. Затова, макар и в разрез с тенденцията този сезон е препоръчително „Брой класирани пилоти под 17.5“ за 1.85.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ И ГРАФИКА: AFP