Италия и Испания ще ни кажат отговора във вторник

От първенството на Стария континент по футбол останаха само три мача. Кой ще наследи Португалия на върха ще стане ясно в неделя на „Уембли“, но преди това, пак там, във вторник и сряда са полуфиналните мачове. При положение, че Англия играе на домашния си стадион полуфинал срещу Дания, единият финалист на теория изглежда предопределен. В другата среща Италия и Испания имат много сметки за уреждане, включително от последните две издания на Еврото.

Италия – Испания: Сблъсъкът на непобедените

В сянката на английския поход на Евро 2020 в първия полуфинал се срещат съперници, които отдавна забравиха какво е да загубиш. Испания има едно поражение в последните си 29 срещи на всички фронтове, а Италия не е губила от 10 септември 2018 г. или вече 32 мача! Но нечия серия ще спре във вторник на „Уембли“. Именно в Лондон „Скуадрата“ изигра най-слабия си мач на първенството и това едва ли е случайност. 

Испания пък, колкото и да е неубедителна, стигна до полуфинал и ще опита да уреди сметките си с Италия отпреди пет години, когато загуба точно от този съперник лиши иберийците от възможността да притежават за вечни времена трофея „Анри Делоне“. Селекцията на Луис Енрике обаче е доста зелена на международната сцена. 

Затова за WINBET Италия е фаворит за място на финала и коефициентът за победа е 2.49. Но тъй като италианският вратар Донарума няма чиста мрежа на това първенството извън домашният комфорт на „Стадио Олимпико“ в Рим, а Испания също няма и един мач без получен гол в елиминациите, „Двата отбора да отбележат гол – Да“ за 1.93 звучи обещаващо.

Англия – Дания: Англия предвкусва първи финал от 55 години насам

Англия е на 90 минути от първия си финал на голям шампионат след 55 години пауза и Дания изглежда като досадно задължение в сряда вечер. Все пак домакините не просто се развихриха на четвъртфинала срещу Украйна, а регистрираха и втория си най-резултатен мач за годината  след онова 5:0 в световната квалификация през март срещу Сан Марино. Датчаните пък очаквано минаха през най-невзрачния поток на елиминациите и трябва вечно да са признателни на Белгия, че играха спортсменски в последния си мач в групите и ги оставиха втори в група “B” вместо сами да заеме това място. И сега „червените дяволи“ ще гледат остатъка от Евро 2020 по телевизията.

 Датчаните са най-приятната история на шампионата, но ако през 1992 г. предшествениците им доживяха хепиенд, този път намирисва на негативна развръзка. Въпреки че Дания би на „Уембли“ миналия октомври и спечели две от последните си три визити на Албиона, Англия едва ли ще изпусне мястото на финала. 

Победата на островитяните WINBET оценява на 1.72. Интересно е дали някой ще вкара най-после на Пикфорд? Ако считате, че „червеният динамит“ е призван да го направи, „Дания общ брой голове над 0.5“ се предлага за 1.75. В такъв случай логично ще прозвучи и „Двата отбора да отбележат – Да“ за 2.21.

*Коефициентите са валидни към 3:00 ч. на 5 юли 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Снимка:  Aleks Marinkovic @ Unsplash