Тампа Бей Лайтнинг имаха една-единствена и много проста задача за четвъртия мач срещу Колорадо Аваланч от финалните серии за Купата Стенли в Националната хокейна лига (NHL) – да спечелят.

След двете загуби като гост в началото на сериите и изключително важната домакинска победа в третия мач, Светкавиците нямаха никакъв избор освен да победят и във второто си домакинство преди отново да поемат към Денвър за Maч № 5.

WINBET предлага своите акценти за предстоящата среща и най-интересното от пазарите за мача от сайта winbet.bg.

И всичко започна просто прекрасно. Още в 36 секунда, Антъни Сирели неволно свали маската на многострадалния вратар на Колорадо Дарси Кемпър и и миг по-късно засече рикошет от стика му, за да даде многообещаваща преднина на Тампа Бей.

Колорадо на стъпка от първа титла от две десетилетия - хокей на лед
Андрей Василевски (Тампа Бей Лайтнинг) отразява удара на Артури Леконен (Колорадо Аваланч)

Оттук нататък мачът се движеше в периодични размени на надмощие и голове, точно според предварителните очаквания и редовното време приключи 2:2. Заслугата за това отново бе най-вече на вратарите – Дарси Кемпър, който не беше сигурен дали няма да остане на пейката за този мач след шестте получени гола в предишната среща спаси 37 удара, а брилянтният руски страж на Тампа Бей, Андрей Василевски, отрази 35.

Но дори той не е в състояние да спаси всички удари към вратата си и в продължението Василевски бе победен от ловкото повдигане на Назем Кадри. Звездата на Лавината промуши шайбата под ръката му, за да осигури великолепна, изключително важна победа на Колорадо, които вече водят в сериите с 3:1.

Рано сутринта в събота, българско време, Колорадо отново ще приемат Тампа Бей в своята „Бол Арина“ за вероятно решаващия Мач № 5. Победа за домакините ще означава край на надеждите за трета поредна титла на Тампа Бей и първа Купа Стенли за Колорадо oт 2001 г.

След два мача с практически изравнени коефициенти за двата отбора, Лавината (които влязоха във финалните серии като фаворити за титлата), отново водят в коефициентите на WINBET за победа в мача с 1.98* и категорично имат психологическото предимство. Победата на все още властващите шампиони е с коефициент 3.10, но пред треньора Джон Купър стои кошмарната задача да намери начин да мотивира играчите си.

Въпреки несбъднатите очаквания за много резултатен четвърти мач, прогнозите отново са за много голове и WINBET предлага „Брой голове над 5.5“ за 1.70, но не е изключено Тампа Бей да решат отново да се върнат към вариант на силно дефанзивната схема на игра която залагаше на желязна защита и скоростни контраатаки насред щурмовете на противника, с която успяваха до началото на финалните серии. Колорадо очевидно намериха цаката на тази схема в първите два мача, но ще е наивно да се мисли, че в Тампа Бей не са си взели бележка. Затова по-особеният подход в случая може би е оправдан и „Брой голове под 4.5“ за 3.25 не звучи никак зле.

*Коефициентите са валидни към 8.30 ч. на 24 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg

СНИМКИ: Julio Aguilar, Bruce Bennett / Getty Images via AFP)