Цървена звезда продължава да мечтае за групите на Шампионската лига, но ще има тежък съперник в лицето на Копенхаген, който трябва да преодолее, за да стигне до плейофа. “Звездашите” се промъкнаха до третия кръг, въпреки че преди седмица загубиха с 1:2  гостуването си на ХИК Хелзинки. Въпреки това продължиха напред с общ резултат 3:2.

Преди това Звезда се справи с литовския Судува, но това също не стана особено лесно. След 0:0 като гост сръбският шампион все пак победи с 2:1 на “Райко Митич” и продължи напред. Във вътрешното първенство отборът засега няма проблеми и записа двe победи с по 2:0 в първите два кръга.

Копенхаген имаше далеч по лесен съперник, който преодоля без особени проблеми. Това бе уелският ТНС, който отстъпи с общ резултат 3:0 и сега ще играе в Лига Европа срещу българския шампион Лудогорец. Копенхаген е във впечатляваща серия от шест поредни победи, за постигането на които отборът отбеляза 12 гола и допусна едва четири в своята врата. В шампионата на Дания тимът заема първо място във временното класиране с четири победи в първите четири кръга. Даме Н’Дойе вече има четири гола в тези срещи, като и днес той ще е голямата заплаха за вратата на Звезда. 

Цървена звезда е силен домакин на “Райко Митич”, където получава невероятна подкрепа от своите фенове. Затова отборът влиза като фаворит в днешния двубой. Коефициентът за “единица” в Winbet е 1.97. Копенхаген обаче е корав отбор, който не може да бъде подценяван. Ставката за успех на датчаните е 4.30. Те вероятно ще са доволни и на равенство в първия мач, а то е оценено на 3.35. Гостите имат сили да отбележат гол, който ще бъде важен в тази турнирна битка. Затова може да се потърси пазара “И двата отбора да отбележат”. Коефициентът за това е 2.08