Краснодар и Порто започват тазгодишното си участие в Шампионската лига от третия квалификационен кръг на турнира. И двата тима се разминаха по идентичен начин с директно класиране в груповата фаза на най-престижната клубна футболна надпревара. 

Краснодар завърши с еднакъв брой точки с Локомотив (Москва), който финишира на второ място в Премиер лигата на Русия. В крайна сметка обаче Краснодар остана на третата позиция, заради което трябваше да играе квалификации. Порто пък дълго време водеше в португалското първенство, но впоследствие сдаде първото място на Бенфика и поради тази причина също трябваше да мине през ситото на квалификациите. 

Домакините от Краснодар имат известно предимство по отношение на факта, че вече изиграха няколко официални мача, докато Порто все още не е участвал в такъв. От руския шампионат вече изминаха четири кръга, в които Краснодар записа една загуба на старта, две победи и едно реми. Равенството дойде в двубоя срещу лидера Зенит през миналия уикенд.

Порто е с доста подмладен състав. Опитните Касияс и Брахими вече не са част от отбора, като стражът пое административни функции след здравословните проблеми, които имаше. Едно от големите достойнства на отбора през миналия сезон бе добрата игра в защита. За целия шампионат Порто допусна едва 20 гола във вратата си, докато нито един от останалите тимове от елита не бе инкасирал по-малко от 30 попадения. 

Въпреки че е гост, отборът на Порто е фаворит в този двубой, като коефициентът за “двойка” в Winbet е 2.48. Домакинска победа се оценява на 3.05, а ставката за равенство е 3.25. Порто вероятно отново ще разчита на стабилната си игра в защита. Атаката на Краснодар е обновена и в мача със Зенит се видя, че малко неща се получиха в нападение. Поради тези причини едва ли в този двубой ще има много голове. Предлагаме ви пазара “Под 2.5 гола”, за който има завишен коефициент, част от промоционалната оферта Super Hot залога. Увеличената ставка е 2.00 при стартов коефициент 1.69