Краснодар приема Олимпиакос от 22:00 часа в реванш от плейофния кръг на Шампионската лига. Руският дебютант в турнира трябва да сътвори истинско чудо, за да навакса изоставането си от първия мач. В него гръцкия тим се наложи с 4:0 след голове на Мигел Гереро (30), Лазар Ранджелович (78 и 85) и Даниел Поденсе (89).

Въпреки че не успя да покаже качествата си в Гърция, Краснодар притежава класа, която доказа в третия квалификационен кръг, където отстрани Порто. В руското първенство отборът също върви добре и е един от петте отбора, които имат 14 точки след седем кръга. 

Олимпиакос обаче е в страхотна форма. Последната загуба на отбора бе през февруари месец, а от началото на този сезон отборът не допусна нито едно попадение в шестте си официални мача. През уикенда Олимпиакос победи Астерас с 1:0 в първия кръг от гръцкото първенство и така продължи добрата си серия.  

Големият отсъстващ в състава на Краснодар е Реми Кабела, който получи тежка контузия именно в първия мач срещу Олимпиакос. 

Коефициентът за победа на Краснодар в Winbet e 2.08. Ставката за равенство е 3.60, докато нов успех на Олимпиакос е оценен с 3.55.