WINBET очаква дълъг мач в дамския финал

В последните издания на Откритото първенство на Франция стана традиция непоставени тенисистки да стигат финал, но чудо като тазгодишното не се е случвало. Анастасия Павлюченкова (№31 в схемата) и Барбора Крейчикова (непоставена) ще определят новата шампионка на „Ролан Гарос”. 

Не забравяйте, че предложението на WINBET за 10% кешбек от всички мачовете на „Ролан Гарос“ важи и за този финал. 

Това е първо участие в спор за титлата от Големия шлем на сингъл и за двете. Но Крейчикова е с две титли на двойки и загубен финал по-рано тази година в Мелбърн, което може да натежи. Чехкинята има шанс да стане първата представителка на страната, спечелила в Париж от 40 години насам. Потенциално, Крейчикова е все още с шанс за дубъл (сингъл-двойки), което не се е случвало на този турнир от 2000 г. Но именно в сериозното натоварване от началото на турнира се крие шанса на съперничката ѝ.

Крейчикова изкара на корта 11 часа и 40 минути само в турнира поединично. Прибавете пет мача на двойки и общото й натоварване наближава едно денонощие! Павлюченкова също съвместяваше двата турнира, но на двойки отпадна на четвъртфинал. И има поне два часа запас, а в добавка – свободен петък, докато Крейчикова игра полуфинал в карето същия ден.

Но макар и с малко, Крейчикова все пак е фаворитка за победа в съботния финал и WINBET оценява на 1.78 шансовете й да вдигне купата „Сюзан Ленглен”. Чехкинята спечели последните си 11 мача на сингъл, а единствената ѝ загуба от началото на май насам е от Швьонтек в Рим в мач, в който пропиля два мачбола.

През последните две години финалите в Париж бяха скорострелни. Но точно в събота това да се случи е малко вероятно. Залогът е твърде сериозен, а класите – твърде изравнени. „Общ брой геймове над 20.5” за 1.71 е разумен залог. Също и „Първи сет – Брой геймове над 9.5”, който се предлага при коефициент 1.95. Откриващите сетове в мачовете на Павлюченкова завършиха 6:4, 6:2, 6:4, 5:7, 6:7 и 7:5, а над 9 гейма имаше в първия сет и на половината от мачовете на Крейчикова, включително в последните два – 7:6 и 7:5.