Чудо като тазгодишното, Националния колежанският шампионат по баскетбол на САЩ не беше виждал отдавна. От 1970 г. насам не се бе случвало във Файнъл Фор да има не един, не два, а цели три отбора без предишен опит на такова ниво.

За Сан Диего Стейт, Флорида Атлантик и Маями-Флорида финалната четворка в Хюстън е най-голямото постижение в цялата им историята. Но компания ще им прави Кънектикът, които имат четири титли от 1999 г. насам и затова прогнозите са почти единодушни за триумф на „хъскитата“.

Флорида Атлантик съществуват като програма едва от 1988 г., а това е второто им участие в „Мартенската лудост“ изобщо. „Совите“ се измъкнаха от предварителния Източен регион на турнра с победи над Мемфис, Феърли Дикинсън, Тенеси и Канзас Стейт, като нито една от тях не бе с повече от осем точки разлика.

Сан Диего Стейт са представители на конференция „Маунтин Уест“, която не бе печелила мач в турнира отпреди пандемията от COVID-19. „Ацтеките“ промениха това, елиминирайки Чарлстън, Фърман, водачите в ранглистата Алабама, както и Крейтън в луд мач, решен с видеоповторение. Сан Диего Стейт са известни с бавен и методичен стил на игра и са отборът, допуснал най-малко точки на бърз пробив в целия турнир до момента. Иначе казано: броят атаки в мачовете им е силно ограничен и всяка се изпипва до последно със стрелба към края на периода.

Това значи всички очаквания тук са за ниско резултатен мач. Сайтът winbet.bg предлага „Брой точки под 131.5“ при коефициент 1.93*. „Сан Диего Стейт брой точки под 67.5“ е оценено на 1.83, а „Флорида Атлантик брой точки под 64.5“ – на 1.95. В залозите за победител Сан Диего Стейт с 1.61 определено са фаворити, а и пътят им дотук бе осеян със сериозни препятствия за разлика от този на съперниците им. Но пък на тазгодишната „Мартенска лудост“ прогнозите непрестанно биват опровергавани…

Маями са дебютанти на Файнъл Фор, но това не важи за треньора им Джим Лараняга. През 2006  г. той класира там университета Джордж Мейсън, което е еквивалентно на (примерно) Добруджа да играе полуфинал на Шампионската лига по футбол. И в това отношение бие колегата си Дан Хърли, дебютант на подобно ниво. Маями имаха най-трудния път откъм съперници, побеждавайки Дрейк (63:56), Индиана (85:69), Хюстън (89:75) и Тексас (88:81).

Но пък със средна разлика от 22.5 точки на мач Кънектикът бяха най-убедителните до момента. И ако „хъскитата“ се опазят от фаулове, победата им не подлежи на съмнение.

WINBET предлага коефициент 1.36 за победа на Кънектикът и 1.85 за „Кънектикът -5.5 точки“. Но точно проблемът с фауловете държи Маями в

играта. „Ураганите“ са № 11 в цяла Америка по процент успешни наказателни удари и получат ли шанс за лесни точки без игра, ще стане напечено. Затова „Маями брой точки над 72.5“, оценено на 1.95 си струва, както и „Джордън Милър брой точки над 14.5“ за 1.80.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: ANDY LYONS / Getty Images via AFP)