Последните две дати от септемврийския прозорец на световните квалификации в зона „Европа” предлагат изобилие от мачове между отбори на двата полюса в класирането в съответните групи. От 25 мача само в шест съперниците са едновременно в горната половина. Но интересни възможности за залози далеч не липсват.

Eро акцентите на WINBET за избрани срещи от този кръг на квалификациите:

Азербайджан – Португалия: Гостите ще са без наказания Роналдо

Азербайджан бяха на три минути от първата си победа в група „А”, но допуснаха изравняване срещу Ирландия. Португалия бе на само минута от първата си загуба в група „А”, но Роналдо за пореден път измъкна бившите европървенци, отново срещу Ирландия. Само че този път те ще трябва да се оправят без него. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед е наказан и няма да пътува до Баку. А Португалия печели или губи в зависимост от формата на CR7. Затова предложението на WINBET „Двоен шанс: Азербайджан или равенство” с коефициент 4.33 е изкушаващо. Също така, мач на Азербайджан с повече от три гола не е имало от победата срещу Бахрейн в приятелски мач на 13 октомври 2019 г. (18 мача оттогава). Затова „Общ брой голове под 3.5” за 1.58 изглежда очевидно, а може да пробвате и „Общ брой голове под 2.5” с коефициент 2.45.

Всички предложения на WINBET за мачовете от световните квалификации са в секция Спорт на winbet.bg

Словакия – Кипър: Кипър с един гол в последните 740 минути

Кипър затъна здраво в група “H” и бе задминат дори от Малта. На средата на борбата пък Словакия е под чертата на баражите след глупавата домакинска загуба от Хърватия. При предстоящите гостувания на световните вицешампиони и на Русия, шансовете на селекцията на Щефан Таркович за пътуване до Катар не са големи. Все пак на първо време трите точки във вторник са задължителни. Словакия е повече от фаворит и WINBET коефициент 1.42 за победа на домакините. По-интересно е да се провери докъде ще стигне яловата серия на Кипър. Островитяните имат един вкаран гол тази година, който е и единственият в последните им 740 минути игра. „Словакия чиста мрежа – Да” за 1.83 и „Словакия да победи на нула – Да” за 2.10 не изглеждат рискови предложения.

Италия – Литва: Италия е пестелива в септемврийския прозорец

Стратегическото 0:0 в Базел срещу Швейцария остави Италия с пълен контрол върху група “C” и сега е време за програмираните три точки срещу абсолютния аутсайдер. Литва загуби дори от България и през 2021 г. положението е трагично – 0 победи, 0 равни и 8 загуби, при голова разлика 2:20. Ясно е, че Италия трудно ще пропусне да спечели този мач и коефициентът на WINBET разбираемо е скромен – 1.04. Тук по-интересно е да се предвиди видът на италианската победа. „Скуадрата” би през март във Вилнюс с 2:0. И тогава това бе трета спирка за седем дни, както и сега. Затова пестелива победа (пък и сезонът в Серия „А” едва проходи), ще е разбираема. Затова помислете върху „Общ брой голове под 3.5” за 1.81, а ако имате по-авантюристично настроение – „Литва +3” с коефициент 1.80 и „Литва +2.5” за 2.20 също са интересни.

*Коефициентите са валидни към 15:00 на 6 септември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.