Уикендът ще донесе лавина от класирания за световното първенство през 2022 г. в Катар. Белгия и Франция държат всичко в ръцете си и имат лесни домакинства с (наглед) предизвестен изход. Но за Португалия, Сърбия, Испания, Швеция, Русия и Хърватия въпросът е буквално „на живот и смърт”.

Ето и акцентите на WINBET за световните квалификации на 13-15 ноември 2021 г.

Белгия – Естония: Белгия не показва милост у дома срещу слабаците

Ситуацията е пределно проста: победата класира Белгия на световното. Равенството също е приемливо предвид головата разлика, но „червените дяволи” имат много причини да търсят реабилитация пред феновете си заради представянето си във финалите на Лигата на нациите и едва ли ще са милостиви.

Белгия спечели и трите си домакинства в група “E” с общ резултат 14:1. Историята също е на страната на домакините: седем победи и един равен, голова разлика 21:7 и победа с 8:1 в последният мач вкъщи срещу прибалтийската република. Коефициентът на WINBET за успех Белгия е скромен (1.04), но тук интересните залози са свързани с головете. „Общ брой голове над 3.5” се предлага при 1.71, а „Азиатски хендикап Белгия -3” е оценено на 1.70.

Гърция – Косово: Мач на сбогуване с Ван`т Схип за Гърция

Гърция бе обречена в група “B” още при жребия. Компанията на Швеция и Испания се оказа сериозно препятствие, но истинският проблем бяха разпилените точки срещу Грузия и Косово. Договорът на селекционер Джони ван`т Схип изтича и по всичко изглежда, че федерацията няма да се повлияе от това, че е харесван от играчите, и няма да го поднови. Но пък за тях това ще е отлична възможност да се разделят с него подобаващо.

Косово, след силните европейски квалификации, бяха приземени и с четири точки от седем мача (победа единствено над Грузия) и са фарът на колоната. WINBET предлага 1.71 коефициент за победа на Гърция.

Хърватия – Русия: Само победа класира Хърватия на световното

При обявяването на програмата на група “H” този мач се наби на очи като решителен за първото място и прогнозите бяха потвърдени. Русия води с две точки, възползвайки се от равенството на Хърватия със Словакия през миналия месец и дори равенството е достатъчно на селекцията на Виктор Карпин. А назначаването му през юли на мястото на Враг №1 на феновете Станислав Черчесов донесе бързи резултати. Русия е с пет победи, един равен мач и голова разлика 13:1 при Карпин, но пък единственото равенство е точно срещу Хърватия.

Световните вицешампиони са фаворит на WINBET с коефициент за победа 1.62. Само че Русия вече не е разграден двор в защита както на европейското. Затова може да ви хареса „Общ брой голове под 2.5” за 1.86 и дори „Двоен шанс: равенство или Русия” за 2.20.

*Коефициентите са валидни към 14:30 ч. на 12 ноември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.