След три седмици прекъсване сезонът в шведската Алсвенскан се подновява с трудни мачове за някогашни футболни величия. ИФК Гьотеборг и АИК все още минават за част от голямата тройка на шведския футбол, но се намират в зоната на изпадащите, а във фаталния 13-и кръг и на двата отбора предстои гостуване.

Миналата събота Гьотеборг спечелиха за първи път от месец и половина, надигравайки като гости водачите Малмьо с 1:0. За съжаление на 18-кратните шампиони обаче, мачът бе приятелски. В първенството „синьо-белите“ загубиха последните си три срещи и са над чертата на директно изпадащите само заради головата си разлика.

Халмстад се отдалечиха от опасната зона след десет точки от последните четири мача, но по някаква странна ирония на съдбата единственият им мач без победа в тази серия бе точно у дома.

Гьотеборг не са губили от този съперник вече 13 години, но при настоящото им състояние трите точки са по-скоро мираж. На сайта winbet.bg победа за гостите е с коефициент 2.72* срещу 2.63 за Халмстад и 3.20 за равенство. Тук очакванията за попадения би трябвало да са умерени, но Гьотеборг нямат суха мрежа пет мача подред и „Халмстад брой голове над 1“ за 1.66 звучи примамлив. Интересен залог е и „Двата отбора да отбележат – Да“ за 1.80, а в индивидуалните оферти си струва да се пробва „Да отбележи по всяко време – Виктор Гранат“ за 2.90.

Трудно е да се намери по-разочароващ в представянето си отбор от АИК. Гостите от стокхилмското предградие Солна са предпоследни и като нищо могат да се озоват на абсолютното дъно в неделя. Бромапойкарна пък имат шанс да се изкачат четвърти, но това няма да е от особено значение, защото европейски квоти получават само първите три отбора, а Малмьо, Елфсборг и Хeкен са обиколки напред.

Домакините са доста непостоянни и са с две загуби в последните си три срещи. Но в сравнение със серията на АИК (четири равенства и пет загуби) това са направо бели кахъри.

При селекцията на гостите обаче резултатите е време да дойдат и коефициентът на WINBET за тяхна победа е 2.46 срещу 2.85 за

Бромапойкарна, което може и да звучи странно за мач между шестите и петнадесетите. Тук най-препоръчителният залог е „Двата отбора да отбележат – Да“ за 1.75, а „Брой голове над 1.5“ за 1.90 също има добър потенциал.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията футболни прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO