Вие сте тук:

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - ЖЕНИ:
Малко голове се очакват в полуфиналите

Изцяло европейски финал е най-логичната развръзка

Световното първенство за жени изобилства от изненади и след всички неочаквани развръзки вече е сигурно, че ще има шампион, който досега не е печелил титлата. 

Швеция бяха най-близо до подобно постижение (загубен финал през 2003 г.), но скандинавките минават за тотални аутсайдерки във финалната четворка предвид с кого ще играят там.

В ТАЗИ СТАТИЯ:

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ: Испания – Швеция

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ: Австралия – Англия

#

Match Plus – вълнуващият безплатен турнир с футболни прогнози в Winbet Plus

Общият награден фонд на турнира достига 5 000 лв.

Испания загубиха знаменито в последния си мач от груповата фаза (0:4 срещу Япония), но от началото на елиминациите са истински фурии. Те размазаха Швейцария с 5:1, а в петък излъгаха след продължения Нидерландия (2:1) и за първи път са на полуфинал на световно първенство.

Швеция пък са един от само двата отбора без поражение до момента на първенството, а пътят им след групите бе видимо по-труден. Те оцеляха след мачбол при дузпите срещу САЩ, а на четвъртфинала отстраниха други екс-шампионки. Япония, с 2:1. С изключение на онова 5:0 срещу безпределно наивните италианки представянето на Швеция трудно може да бъде наречено убедително. Но пък при опита, който имат от непрестанните си участия в подобна фаза, са за предпочитане. 

Испанките вероятно ще са без контузената в четвъртфинала централна защитничка Лая Кодина, а статутът на една от основните фигури в средата на терена, Айтана Бонмати, е неясен. Алексия Путеяс пък се очаква да остане на пейката въпреки легендарния си статут. 

Дебютантки или не в тази фаза, Испания имат реноме на фаворитки. На сайта winbet.bg победа за тях е с коефициент 2.09* срещу 3.85 за Швеция при 3.20 за равенство. Миналата година  приятелския мач между тези съперници в Кордоба завърши 1:1 и това може да е ориентир и за срещата в Оуклънд. WINBET предлага „Брой голове под 2.5“ за 1.53, а „Двата отбора да отбележат – Не“ за 1.75. Тук нищо чудно първият гол да е и последен, затова залогът „Първо полувреме – Брой голове под 0.5“ за 2.50 може и да се окаже добра инвестиция.

Домакините Австралия играят за осми пореден път на световно, но за първи път стигат толкова далече. Представителките на Зеления континент елиминираха в събота Франция след дузпи и не са допуснали гол вече 288 поредни игрови минути. При тях всъщност рецептата е проста – падне ли гол в мрежата им, краят е болезнен. За от 11 мача през цялата календарна година, австралийките само веднъж спечелиха без това да стане „на нула“. 

Англия са в най-силния период в историята си. Под ръководството на нидерландката Сарина Вигман „лъвиците“ имат само една загуба в последните си 37 мача, но куриозното е, че тя е точно от Австралия – на 11 април тази година в Брентфорд с 2:0. Европейските шампионки и в 

този мач ще са без наказаната нападателка Лорън Джеймс. Но Ела Туун като алтернатива не е за подценяване. 

Дори на свой терен в Сидни австралийките не са фаворитки. Коефициентите с 0% марж на WINBET са 3.66 за тяхна побeда срещу 2.38 за Англия и 3.21 за равенство. Към каквото домакините определено ще се стремят. При сухата им серия, „Брой голове под 2.5“ за 1.46 не подлежи на дискусии. „Двата отбора да отбележат – Не“ се предлага за 1.70, а „Първо полувреме – Точен брой голове 0“ за 2.28 и „Първо полувреме – Англия брой голове под 0.5“ за 1.57 не трябва да се подминават. Защото „лъвиците“ изглеждат сякаш изгърмяха патроните в групата срещу Китай (6:1), а оттогава стрелят все с халосни.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: FRANCK FIFE / AFP

Прочетено: 158
[ufc-fb-comments]

“Уин Бет Онлайн“ ЕООД (ЕИК: 203294705) е организатор на хазартни игри онлайн чрез интернет сайт www.winbet.bg, чиято дейност подлежи на регулация от Националната агенция за приходите и е лицензирана съгласно Закона за хазарта със следните лицензи: Удостоверение № 000030-7529 от 13.09.2023 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на игри в игрално казино, издаден с Решение № 000030-6257 от 29.06.2015 г. на ДКХ; Удостоверение № 000030-5946 от 21.07.2023 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, издаден с Решение № 000030-8099 от 22.07.2016 г. на ДКХ и Удостоверение № 000030-5944 от 21.07.2023 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на залагания върху случайни събития и залагания, свързани с познаване на факти, издаден с Решение № 000030-11140 от 29.09.2017 г. на ДКХ.

Адрес: България, гр. София, ж.к. „Младост - 2“, ул. „Свети Киприян“, 44 A, ет. 1.