WINBET ще бъде официален партньор на 52-то “Рали България” и спонсор на шейкдауна преди старта на първия специален етап. За първи път в историята на спортните залагания в България, любителите на спортните залози ще имат възможност да поставят залози за Рали България” на сайта winbet.bg, като WINBET ще предложи разнообразие от пазари и атрактивни коефициенти.

“Рали България” е сред най-старите автомобилни състезания и най-престижното в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат и е валидно за European Rally Trophy. В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет изцяло нови специални етапа.

Мартин Сурилов и неговият навигатор Здравко Здравков спечелиха по драматичен начин Рали „Стари столици“ преди няколко седмици и екипажът с техния Citroen C3 Rally2 ще бъдат основен претендент за титлата в Рали България. 

Спечелихте „Стари столици“ след епичен дуел в Пламен Стайков. Каква е вашата цел до края на сезона?

Много сме щастливи, че успяхме да спечелим домашното си състезание. Определено имаме, какво още да подобрим и научим за автомобила, за да сме още по-бързи, така че за нас тази победа е знак, че работим в правилната посока. 

От както се състезаваме изобщо, този сезон е първият, в който караме с пълна програма. Почти никога не сме излизали в състезание със стратегия различна от тази да караме, колкото можем по-бързо, във всеки един етап. 

Направихме го тази година в Шумен, тъй като точките ще са ни важни за годишното класиране. Кръговете са само четири и нямаме право на грешка.

Рали България е специално състезание в календара. Какво би означавало за вас победата в него?

Рали България е история, въпреки че тази година ще е на съвсем ново място. Ще бъдем горди да го спечелим, особено при очертаващата се все по-силна конкуренция. Надяваме се на повече чужди екипажи и атрактивно състезание. 

Също така смятам, че до голяма степен титлата ще се реши на това състезание.

Кое е най-важното за победата в едно рали?

Не мисля, че има нещо конкретно, което да е най-важно за победата в едно състезание. Ако подцениш дори и най-дребния детайл, това може да се окаже фатално. 

Със съвременните автомобили изключително важни са правилните настройки. Перфектните записки и доверието между пилот и навигатор винаги ще са на първо място. 

За мен лично винаги е било важно и цялостното настроение в екипа – когато нещата се правят с удоволствие и добро настроение, не е нужна непременно победата, за да сме удовлетворени на финала.

Хазартен човек ли сте – в живота и в ралитата и как избирате кога да рискувате?

Да, бих казал, че съм хазартен човек, но само когато рискувам единствено себе си. Никога не бих заложил на карта доверието на хората около мен. В ралитата ако не си хазартен и не рискуваш в дадени моменти, не можеш да бъдеш успешен. 

Важно е да знаеш, къде да го направиш и как да съхраниш спечеленото до финала.