Маями Хийт и Лос Анджелис Лейкърс ще искат да използват оптимално домакинското си предимство, за да дръпнат с по 3:1 в полуфиналните серии на двете конференции в Националната баскетболна асоциация (NBA). 

Дали обаче техните противници – съответно Ню Йорк Никс и шампионите Голдън Стейт Уориърс – ще им позволят, е съвсем различен въпрос. 

За пръв път в плейофите нападението на Хийт напомни, че бе на 25-о място по този показател в редовния сезон. Все пак едва 105-те точки бяха достатъчни за победа и повеждане с 2:1 в полуфиналната серия на Изток. 

Мачът беше грозен, както подобава на старите сблъсъци между треньорите Ерик Спулстра и Том Фибъдоу. Нюйоркчани така и не намериха ритъма си чрез своите асове Джейлън Брънсън, АрДжей Барет и Джулиъс Рандъл. Успеваемостта от тройката пък бе като от 1990-те – 21% (15 от 72). Това обаче създаде платформа за завърналия се след отсъствие от един мач Джими Бътлър да грейне. Той стана водещият реализатор в срещата с 28 точки и тимът му е с баланс 10:2 в последните 12 срещи с негово участие. Бътлър, стига глезенът му да не го предаде, е близо до това да изведе „Горещите“ до трети финал в конференцията за четири сезона там.

С оглед на всички гореспоменати фактори, е трудно да очакваме нещо различно от победа на Маями в нов нерезултатен мач. На сайта winbet.bg успехът на Хийт се котира със завишен коефициент 1.59* на и такава оферта не бива да се пропуска. Друг добър залог е „Брой точки под 206“ на 1.97 предвид захапването между Спулстра и Фибъдоу и глезенните контузии на асове от двата отбора. 

Що се отнася до по-рисков, но все пак вероятен изход, вариант е „Печеливша разлика – Маями с 6-10 точки“ при примамливия коефициент 5.00. Не трябва обаче да се забравя  и гранацията на WINBET за ранно изплащане при преднина от 20 точки за единия отбор в който и да е момент от срещата. Хийт има потенциала за това, макар че както стана ясно, очакванията са за изключително оспорвана битка.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🏀 Дабъл-Дабъл: Бам Адебайо – 3.00

Двубоят между Лейкърс и Голдън Стейт предлага огромни амплитуди. ЛА водят с 2:1 в полуфиналната серия на Запад след повече от убедителната си победа със 127:97 в събота. (И също толкова убедителна загуба в предходния мач). Сега тимът на ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис ще иска да завземе пълния контрол в калифорнийския сблъсък, като се откъсне с две победи. ЛА защитават периметъра зверски и Голдън Стейт ще трябва рязко да вдигнат нивото, за да не изостанат с две победи и на ръба от загуба на титлата.

Може би е ред, след двете поредни победи с разлика за двата отбора, на мач на косъм, който да извади най-доброто от Къри. Ако и Антъни Дейвис направи слаб мач, както му е ред (1.75 за негови Под 25.5 точки), нищо чудно Уориърс да 

изравнят серията с победа с малка разлика. Успех за шампионите се котира на апетитните 2.35 (0% марж), а „Печеливша разлика – Голдън Стейт Уориърс с 1-5 точки“ – на цели 5.75. Ставката за „Брой точки над 227.5“ също е изкушаваща – 1.92, с оглед на очаквания скок в представянето на Стеф Къри и ЛеБрон Джеймс.

WINBET EXCLUSIVE!

ИГРАЧ VS ИГРАЧ

ЛЕБРОН ДЖЕЙМС vs СТЕФ КЪРИ 

АНТЪНИ ДЕЙВИС vs КЛЕЙ ТОМПСЪН

Ексклузивните предложения на WINBET Играч VS играч предлагат цели два индивидуални сблъсъка от мача между Лейкърс и Уориърс. Единият противопоставя ЛеБрон Джеймс срещу Стеф Къри, а другият – Антъни Дейвис срещу Клей Томпсън. Що се отнася до втория, Веждата Дейвис редува силни със слаби мачове в плейофите досега. Ако тенденцията се запази, е ред на разочароващо негово представяне, което значи, че ще трябва ЛеБрон да вдига оборотите. Това едва ли ще е проблем за ветерана, който в събота изигра пестеливо, макар и класно, 32 минути.

От другата страна, Стеф Къри все още не е минавал границата от 30 точки срещу Езерняците, а знаем, че има навика да изригва мощно поне веднъж в плейофни серии. Стори го няколко пъти в предходната срещу Сакраменто, включително и с 50-точков шедьовър в решаващ момент. В събота Къри успя в „само“ 4 от 10 опита от тройката и Воините го последваха с едва 13 тройки и 29.5% точност.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🏀 Трипъл-Дабъл: Леброн Джеймс – 10.00

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: RONALD MARTINEZ / Getty Images via AFP