Мачовете на твърди кортове на открито са любими на Данил Медведев. Руснакът има невероятна успеваемост на такава настилка с 27 победи от 30 изиграни мача. 

Бившият № 1 в света записа два чисти успеха от началото на „Мастърс“-а в Торонто, а съперникът му в четвъртфинала на турнира е повече от удобен за продължаване на серията.

В ТАЗИ СТАТИЯ:

ATP ТОРОНТО: Алекс де Минор – Данил Медведев

WТA МОНРЕАЛ: Ига Швьонтек – Даниел Колинс

Медведев води с 4:1 победи в преките мачове срещу Алекс Де Минор, като поражението му е датира от Париж 2022 и е в зала. На открито съотношението е 3:0 победи в полза на руснака, с шест поредни спечелени сета.

Медведев вече се разправи в Монреал с Матео Арналди и Лоренцо Музети, докато Де Минор елиминира двама поставени (Камерън Нори и Тейлър Фриц), но да запише две поредни победи срещу съперници от Топ 10 на света в един и същи турнир не му се е случвало. И точно срещу Медведев е трудно да се повярва, че ще стане. 

На сайта winbet.bg коефициентът за победа на Медведев е 1.30* срещу 3.45 за Де Минор. „Данил Медведев -3.5 гейма“ е оценено на 1.67 и при математиката на тениса може да се получи както при чиста победа, така и при доста сценарии в три сета. При традицията помежду им е препоръчително да се залага на „Брой геймове под 21.5“ за 1.86 и „Точен резултат 0:2“ за 1.87. Както и на „Данил Медведев брой геймове под 12.5“ за 1.91, тъй като руснакът не обича особено тайбрековете.

Програмата на турнира в Монреал се обърка страшно от дъждовете и по тази причина снощи на Ига Швьонтек ѝ се наложи да играе три сета докато пречупи Каролина Мухова. Не ѝ помогна и разнообразният стил на чехкинята, която със сечени удари умее да накъсва темпото. Но в това отношение разликата с днешната опонентка на полякинята е огромна. 

Даниел Колинс е изключително мощна, но и същевременно праволинейна тенисистка, чийто стил пасва на контраатаките на Швьонтек. Последният мач между тях е показателен и дори да не се повтори онова 6:0, 6:1 от Доха през февруари, изживяването ще е болезнено за бившата двукратна колежанска шампионка на САЩ. 

Победа за Швьонтек WINBET оценява на 1.16. „Ига Швьонтек -5.5 гейма“ се предлага за 1.95, а „Точен резултат 2:0“ за 1.52 изглежда предопределено като изход. Двете никога не са излизали от рамките на два сета като развръзка, затова „Брой геймове под 20.5“ за 1.68 и „Даниел Колинс да спечели сет – Не“ за 1.53 е логично продължение на традицията. Любопитно е и предложението „Даниел Колинс брой геймове под 7.5“ за 1.93, защото извън сблъсъците срещу Ашли Барти през 2022 г., американката има общо девет гейма в четири сета срещу тенисистката, която заема № 1 в света към съответния момент.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Vaughn Ridley / Getty Images via AFP