Изненадите на Голд Къп не секнаха и в полуфиналите и уж гарантираният финал Мексико – САЩ се размина и вместо това, Панама ще пробват да спечелят първата значима купа в историята си.

Но има един голям проблем: „Каналджиите“ не са побеждавали Мексико от 2013 г., от когато е и единствената им победа изобщо в историята срещу този съперник.

Мексико направиха поредния си силен мач на турнира и за едно полувреме на полуфинала отказаха Ямайка от мечтите им за трети финал в последните пет издания на турнира. „Ел Три“ бяха невероятно ефективни в атака и от пет удара вкараха три гола за крайното 3:0.

В същото време Панама се изпекоха в ада на Сан Диего и чак след дузпи елиминираха домакините от САЩ. „Каналджиите“ са за трети път на финал на „Голд къп“ и предишните два бяха загубени срещу янките – след дузпи през 2005 г. и с 0:1 през 2013 г. И след толкова мъки, те са сантименталният избор за победител в неделя вечер.

Но статистиката е безмилостна. От споменатата победа срещу Мексико през 2013 г. Панама регистрираха две равенства и 11 загуби от този съперник. Наистина, огромната част от тях са с малка разлика, като например в малкия финал на Лигата на нациите на КОНКАКАФ през миналия месец, но загубата си е загуба.

Двата отбора са без кадрови проблеми за финала, който ще бъде под покрив в околностите на Лос Анжелис, тъй че атмосферните условия няма да са фактор. Това донякъде ще помогне на уморените панамци, но срещу тенденцията е трудно да се играе.

Сайтът winbet.bg предлага победа за Мексико при коефициент 1.63* срещу 3.65 за равенство и 5.75 за успех на Панама. Което е пълно копие на ставките за полуфинала на „каналджиите“ срещу САЩ.

И на базата на това лесно могат да бъдат открити сходства в препоръчителните залози. „Брой голове под 2.5“ е оценено на 1.59. Такъв е и коефициентът за „Двата отбора да отбележат – Не“, а точно така приключиха седем от последните десет мача между тези съперници и логиката казва традицията да бъде спазена.

Но не бива да се забравя, че на този турнир Панама не пропуснаха да се разпишат в нито един от мачовете си. Те вероятно ще играят доста прибрано, но „Панама брой голове над 0.5“ за 1.88 е наистина изкушаващо.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията футболни прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: AFP