Ред Бул обраха всички почести до момента и единствено най-бързата обиколка на Джоу Ганю в Бахрейн пречи активът им в класирането при конструкторите на Формула 1 да е максимален. Макс Верстапен и Серхио Перес си поделиха победите в първите два старта, а авансът им пред останалите е секунда на обиколка. Фернандо Алонсо е единственият друг, добрал се до подиум досега, а Гран При на Австралия в Мелбърн би следвало да покаже доколко конкурентноспособни са Астън Мартин всъщност.

Трасето в „Албърт Парк“ не пасва много на сегашните виждания за Формула 1. Местата за изпреварване са малко и за целта бе въведена допълнителна четвърта зона за използване на DRS. Но какъв ще е ефектът от нея никой не знае. Затова местата в стартовата решетка май пак ще са от ключово значение за крайния изход.

Което веднага дава огромно предимство на Ред Бул. За съботната квалификация коефициентът на сайта winbet.bg за победа на Верстапен е 1.40*, а за Серхио Перес – 4.33. Алонсо е трети с 9.00, а останалите могат да се надяват само на грешка на синоптиците. Които прогнозират дъжд сутринта, но чисто време за квалификацията.

Макс Вврстаоен и Серхио Перес (Ред Бул)

Няма да има дъжд и в неделното състезание. Но не по тази причина и тук всички прогнози започват и завършват с Ред Бул. Победа за Верстапен е оценена на 1.35, за Перес – на 5.25, за Алонсо – на 9.00, а останалите са с коефициенти от по 21.00 и нагоре. „Печеливш конструктор – Ред Бул за 1.07 едва ли буди съмнение и така за пореден път интересните неща ще са по-назад в колоната.

Споменатите Астън Мартин освен двата подиума на Алонсо имат и шесто място на Ланс Строл в

Бахрейн. За Мелбърн „И двата болида на Астън Мартин да влязат в точките – Да“ се предлага за 1.53, а по-рисковото „И двата болида на Астън Мартин да финишират в Топ 6 – Да“ – за 1.82. Но пък вече го направиха през сезона, затова защо да не им се гласува доверие?

В противоположнаta посока на развитие са Мерцедес и Ферари. При „сребърните стрели“ се създаде впечатление за неприязън от страна на Люис Хамилтън към Джордж Ръсел след изказването, че с „точните настройки е щял несъмнено да бъде по-бърз от него“. Докато „скудерията“ след оптимизма в Бахрейн сякаш умишлено пестяха ресурсите в Джеда.

WINBET оценява на 1.61 шансовете за „И двата болида на „Ферари“ да финишират в Топ 6 – Да“, а коефициентът за „И двата болида на „Мерцедес“ да финишират в Топ 6 – Да“ е 1.71. В по-оптимистичен план „Шарл Льоклер да финишира в Топ 3“ се предлага за 2.42, „Шарл Карлос Сайнц-младши да финишира в Топ 3“ – за 4.33. Подобна, 4.50, е ставката за „Люис Хамилтън да финишира в Топ 3“, а 5.75 за „Джордж Ръсел да финишира в Топ 3“.

И не на последно място: в двата старта до момента имаше общо пет отказвания поради технически причини. За този уикенд предложението на WINBET е „Брой на класираните състезатели под 17.5“ с коефициент 1.66. За последно 18 финиширали имаше през 2013 г., когато състезанието бе първо в календара. Сега вече има натрупана умора в двигателите и още ред причини да се избере бройката от долната страна.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: AFP