Стартът от Формула 1 в Барселона не се разви съвсем според предвижданията, но донесе нещо чакано отдавна – за първи път през 2023 г. „Мерцедес“ изглеждаха равностойни на „Ред Бул“.

Новият ъпгрейд осигури на „сребърните стрели“ двоен подиум и в предстоящата Гран При на Канада апетитите им са да опитат да притиснат все по-отдалечаващия се на върха в генералното класиране Макс Верстапен.

Тестът за „Мерцедес“ в Монреал ще бъде натоварването върху задното окачване. Настройките са коренно различи, в сравнение с тези в Барселона и ако Люис Хамилтън и Джордж Ръсел издържат, няма невъзможни неща.

Ланс Строл (Астън Мартин)

Друг конструктор, който ще представи новия си ъпгрейд и има надежди за отлично представяне, е „Астън Мартин“. Според информациите от централата им това са най-големите подобрения за сезона изобщо и казано на покер език, ходът им е чист „ол-ин“. Което е донякъде разбираемо след Барселона, където въпреки очакванията, Фернандо Алонсо остана едва седми, изпреварен дори от съотборника си Ланс Строл.

 

Но както винаги, всички прогнози започват (и до голяма степен се изчерпват) с името на Макс Верстапен. Световният шампион вече е на 53 точки пред Серхио Перес и за голямо неудоволствие на собствениците на Формула 1, най-добрият болид е в ръцете на явно най-добрия пилот.

За старта в Канада сайтът winbet.bg предлага коефициент за победа на нидерландеца 1.36*, който не се различава особено от предишните състезания в настоящата му серия от три поредни победи. Серхио Перес е втори с 6.00, Хамилтън – трети, с 10.00, а ставката за Алонсо е вече 15.00!

Нещата за съботната квалификация не са много по-различни. С две поредни победи и четири общо през този сезон, Верстапен разбираемо е фаворит с коефициент 1.51, следван от Перес с 6.00. Шарл Льоклер е трети със 7.00 и тъй като никой друг не е печелил квалификация досега през сезона, до доказване на противното шансовете на останалите в колоната могат да бъдат зачеркнати.

Интересно предложение от WINBET е пазарът за завършилите състезанието пилоти. Трасето в Монреал съдържа печално известната „Стена на шампионите“, където са се разбивали мнозина от големите имена. Но тенденцията през този сезон във Формула 1 е за изключително висок брой финиширащ – в последните три състезания имаше общо… един отпаднал. Офертата тази седмица е „Брой класирани пилоти над 17.5“ с коефициент 1.72.

А сред тези, които имат най-голяма мотивация в Монреал, безспорно е Ланс Строл. Канадецът е във възходяща траектория в представяне си след шестото си място в Барселона, а това е и домашната му Гран При. „Ланс Строл място в Топ 3“ WINBET оценява на 13.00. „И двата болида на „Астън Мартин“ да завършат в точките – Да“ за 1.50 е практически неизбежно, а не е лоша идея да се търси и „„И двата болида на „Астън Мартин“ да завършат в Топ 6 – Да“ за 3.05.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: AFP