Сезонът на червени кортове в мъжкия тенис започна миналата седмица, но дебютът на Григор Димитров на клей ще бъде днес. Първата ни ракета имаше невероятен късмет с жребия за супертурнира в Монте Карло и благодарение на него няма да срещне тенисист от Топ 30 в света в първите два кръга. А първият му мач ще е срещу съперник, за когото клеят определено е чужд.

Шелтън избухна през януари с четвъртфинал на Australian Open, след което обаче дойде сблъсъкът с реалността. От януари насам балансът на американеца е две победи и пет загуби, а в добавка към това, в цялата си кариера е изиграл само седем мача на червени кортове и от тях едва два са на европейската разновидност на тази настилка. На която 193 см ръст не са особено предимство, защото на Стария континент настилката е дебел слой и в него Шелтън затъва като чапла в блато. И това нагледно му показа през миналата седмица Доминик Тийм в Ещорил.

Григор бе полуфиналист през миналата година в Монте Карло и едно евентуално ранно отпадане ще го изхвърли извън първите 30 на света. Но Бен Шелтън не трябва да е препятствие. На сайта winbet.bg победа за Димитров се предлага при коефициент 1.20*, което е нагледно отражение на разликата в класите.

Дори и мачът да се окаже в някаква степен равностоен, „Григор Димитро -3.5 гейма“ за 1.53 не би трябвало да е проблем. На клей тайбрековете по принцип са по-малко, тъй че „Григор Димитров брой геймове под 12.5“ за 2.00 е за предпочитане, както и „Първи сет – Брой геймове под 9.5“ за 1.90.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🥎Григор Димитров брой асове: Над 5.5 – 2.20

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🥎Бен Шелтън да спечели сет: Да – 2.60
🥎Точен резултат 0:2 – 1.95
🥎Григор Димитров – общо пробиви първи сет: Над 1.5 – 2.05

Давидович е миналогодишният финалист тук и има страшно много точки за защитаване. А без тях отсега ще е обречен да изпадне от поставените за „Ролан Гарос“. Испанецът води с 2:0 победи в преките мачове срещу този съперник, но във вторник двамата за първи път ще играят на клей. На тази настилка миналата седмица Давидович бе четвъртфиналист в Ещорил, докато за Хачанов това е първи мач от юли миналата година.

Руснакът е с отрицателен баланс в Монте Карло (4-6) и за търсачите на изненади това може да се окаже златна мина. Завишеният коефициент на WINBET за победа на Давидович е 2.07, а при два трисетови мача помежду им дотук, „Брой геймове над 21.5“ за 1.66 и „Алехандро Давидович брой геймове над 11.5“ за 1.46 са трудни за пренебрегване.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🥎Карен Хачанов брой асове: Над 6.5 – 3.60

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🥎Първи сет: Брой геймове над 12.5 – 6.00
🥎Точен брой сетове: 3 – 2.68
🥎Първи сет: Брой геймове над 10.5 – 3.80

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: JULIAN FINNEY / Getty Images via AFP