Във френския футбол има едно голямо дерби, което и до днес си остава особено престижно. Сблъсъкът за Юга между Монако и Марсилия е последният мач в Лига 1,преди спирането на шампионата за месец и половина. Това дерби отдавна няма пряко отношение към борбата за титлата, но залогът и престижът в него остават непроменени.

Марсилия спечелиха мач след месец и половина суша в първенството, но 11-те точки изоставане от Пари Сен Жермен (ПСЖ) убиха безвъзвратно крехките илюзии за спечелване на титлата. Гостите ще имат Папе Гей отново на разположение и единственият отсъстващ в дербито на кръга ще е Ерик Баи.

Монако са вторият най-силен гост в Лига 1, но у дома приличат на Робин Худ – печелят от богатите и раздават на бедните. Което би трябвало да означава максимална концентрация в неделя. Все пак южното дерби може и да няма пряко отношение към борбата за първото място от доста време насам, но продължава да носи сериозен престиж.

Лига 1 не блести с особена резултатност, но тук головете никога не са липсвали. Е, с изключение на миналия сезон. „Двата отбора да отбележат – Да“ за 1.61* е задължително начало на залозите на сайта winbet.bg , а те си струва да включват още „Марсилия брой голове първо полувреме над 0.5“ с коефициент 2.10 Само че гостите в никакъв случай не са фаворит за крайната победа. Залози за тяхна такава WINBET приема при 2.95, а успех за Монако е оценен на 2.39.

ПСЖ продължават да печелят редовно, но в последните кръгове станаха доста икономични. Миналата седмица Данило Перейра донесе трите точки срещу Лориен (2:1) с гол девет минути преди края и това бе третата минимална победа за шампионите в последните им четири мача.

След приличното начало на сезона, Оксер се наредиха там, където всички предсказваха – в дъното на класирането. Само две позиции и две точки отделят новаците от местата, водещи към Лига 2.

Повечето от звездите на домакините вече са мислено в Катар, но преди да заминат за световното имат една последна задача на френска земя. Коефициентът на WINBET за победа на ПСЖ е 1.12 и не предизвиква особено внимание. Тук интересните залози са „Оксер +3 гола“ за 1.61 и „ПСЖ брой голове над 2.5“ за 1.50.

Ланс правят най-добрия си старт на сезон в цялата си история. „Жълто-червените“ преследват петата си поредна победа, а у дома не са получавали гол от 31 август или точно 400 минути. Клермон пък не са печелили от 9 октомври и се присъединиха към гъсталака в средата на класирането, където осем отбора пребибават в рамките на осем точки.

Съдията на този мач Хаким Бен Ел Хадж Салем определено е на кадем на Ланс, като беше съдия при вече две техни победи през сезона. А това далеч не е единствената причина да се заложи смело за тях в този мач.

Победа за Ланс WINBET оценява на 1.44. В продължение на поредицата без гол в мрежата им са предложенията „Двата отбора да отбележат – Не“ за 1.90 и „Клермон брой голове под 0.5“ за 2.15.

*Коефициентите са валидни към 20:00 ч. на 11 ноември 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg