Националния отбор на България се намира на 11-о място във временното класиране на волейболната Лига на нациите. Тимът, воден от Лоренцо Мичели е с една победа и три загуби, какъвто е активът и на следващите им съпернички – Италия.

Но докато европейските шампионки предвид договора си са сигурни за мястото си в турнира догодина, „лъвиците“ имат други приоритети. И програмата им за седмицата в Хонконг изисква по-различна тактика.

България е статут на „Чалънджър“ отбор и е в борба с Полша, Хърватия, Доминиканска република и Канада за оставане. Полякините са водачки и изглеждат сигурни. Хърватия бяха победени от нашите с 3:0, а от Доминиканска република „лъвиците“ паднаха драматично с 2:3. Деликатният момент тук е, че мачът с Канада е в четвъртък, по-малко от 24 часа след този с Италия и това донякъде предопределя тактиката.

Защото Скуадрата може и да е съсед на нашите в класирането, но трите ѝ загуби дойдоха срещу САШ, Полша и Турция, които са първи, трети и четвърти във временното класиране. А и миналата година в София нашите отстъпиха с 0:3 на Италия, като не бяха равностойни в нито един от геймовете.

По тази причина да се залага за победа на България в този мач не е особено препоръчително. Сайтът winbet.bg предлага такава при коефициент 6.00* срещу 1.12 за Италия. Тук най-препоръчителният залог изглежда „Точен резултат 3:0“ за 1.80 и „Точен брой геймове 3“ за 1.81, въпреки че дотук в турнира „лъвиците“ не успяха да се разпишат само срещу Япония.

Подкрепа за България носи смисъл да бъде изразена по-скоро чрез „Първи гейм – България +4.5 точки“ за 1.98 или „Първи гейм – Брой точки над 44.5“ за 1.98. По простата причина, че един гейм титулярките вероятно ще получат за загрявка, а след него ще се мисли за мача срещу Канада. Миналата година селекционерът Мичели показа ясно, че умее да избира битките, в които да влиза, и това спаси нашите от отпадане.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.