Неочакваният чар на виртуалния баскетбол
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

ПОЛЕЗНО: Неочакваният чар на виртуалния баскетбол

Какво е виртуален баскетбол и как да залагаме на него?

21 септември 2022 | Новини | от Здравко Чернев | минути време за четене |
Неочакваният чар на виртуалния баскетбол

Според наблюденията, баскетболът е в тройката на спортовете, привличащи най-много спортни залози. Големият проблем обаче е, че за разлика от футбола и тениса, които се играят практически 365 дни в годината, при голямата оранжева топка има периоди, особено през лятото, когато екшънът замира. Просто няма състезания, в които да покажеш познанията си и уменията да предсказваш резултатите. Тук на помощ идва виртуалният баскетбол – разновидност, която се развива с бурни темпове в последните години.

Виртуалният баскетбол в същността си представлява симулация на реално състезание по баскетбол. Можете да го откриете, например в секцията „Виртуални” на сайта winbet.bg. В тази версия на баскетбола играчите, отборите, шампионатите и турнирите  – всичко е изцяло генерирано от компютър, а събитията във всеки мач се създават с помощта на рандомизатор (наричан още „генератор на случайни числа”).

А точно защото всичко е програмирано от компютър, някои от „неудобствата“ на баскетбола от реалния свят са ни спестени. Така например, мачовете траят само три минути, а един цял сезон се разиграва в рамките на 90 минути, но задължително трябва да знаете, че участват 16 отбора, копия на оригиналните от NBA. Форматът е както в реалния баскетбол с разликата, че плейофите са премахнати и шампионатът трае 30 кръга по системата „всеки срещу всеки”. А това веднага подсказва, че

Силните в реалния свят, доминират и във виртуалния

Което пък е изключително полезна информация, защото един познавач на този спорт със сигурност може да очаква, че знанията му за него ще бъдат полезни и при залозите на виртуалната му версия. Достатъчно е да разходите из богатия архив с резултати, предлаган от WINBET, за да се убедите бързо, че Бостън и Лос Анджелис са най-успешните тимове в електронния вариант на Лигата. И да се залага на тяхна победа никога не е лоша идея.

За разлика от реалния свят, човешкият елемент тук обаче отсъства напълно. Което важи в двете посоки. От една страна, във виртуалния свят Леброн Джеймс не получава треньорски почивки за „регулиране на натоворването” и играе във всички мачове. Но от друга страна, вариантът някой слабо известен гард да направи мача на живота си, скъсвайки мрежичката на съперника от тройки, отсъства напълно като сценарий.

Пазарите, които се предлагат във виртуалния вариант са същите, като при реалните залози на баскетбол. Победител в мача, брой точки (общо и за отбор), Надпревара до определен брой точки, хендикап, най-резултатна четвърт и т.н. Общо 22 различни оферти за всеки мач.

Баскетболът не е единственият спорт с виртуална версия, но за разлика от останалите, виртуалният баскетбол предлага

Изключително висока степен на реализъм 

При конните надбягвания и моторните спортове елементът на случайността присъства в относително висока степен. При виртуалния баскетбол ключът към успеха е използването на статистиките. Ако сте добри математици и умеете да тълкувате многобройните статистики, предлагани от WINBET, успехът ще ви споходи бързо, но както винаги в спортните залози това не е строго необходимо, а е просто допълнителен плюс защото

Виртуалният баскетбол предлага много възможности за бърза печалба

Но това изисква дисциплина. Коефициентите за фаворитите може и да не са особено високи, но гарантират висока честота на печалби. А далеч по-приятно е да печелиш малко, но редовно, отколкото да заложиш всичко на отбор, с нисък шанс за успех и да се озовеш „на червено”.

И не на последно място – виртуалният баскетбол предлага възможност за прилагане на стратегии в залозите. Като системата с удвояване на залога (известна още като „Мартиндейл”). Тя е измислена за събития с два еднакво равностойни изхода (като червено/черно и четно/нечетно на рулетката), а във виртуалния баскетбол е леко модифицирана. Достатъчно е да изчакате няколко кръга, през които да се оформят двата полюса на класирането. След което да помните, че добрите отбори рядко губят два мача поред, а слабите рядко печелят два пъти един след друг.

В заключение, нека кажем само, че виртуалният баскетбол предлага екшън на висока скорост, множество възможности за залози за кратък период от време и веднъж започнали да залагате, няма начин да не се влюбите в него.

Тагове
Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.

Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.