Че женският турнир на US Open ще е непредсказуем, се знаеше отдавна. Но изненадите надминаха и най-необузданите очаквания. До финалния мач за първи път от началото на века достигнаха две тейнийджърки. Нито една от тях не беше помирисвала Топ 50 на световната ранглиста преди старта на турнира. Но за една от тях животът ще се промени драстично след финала в Ню Йорк.

Предложенията на WINBET за US Open са в секция Спорт на сайта winbet.bg.

Финал между Ема Ръдукану и Лейла Фернандес изглеждаше… екстравагантно като прогноза преди две седмици. Коефициентът за титла на британката гравитираше около 101, а този на Фернандес бе още по-висок – в границите на 151! Но Ръдукану спечели шест последователни чисти победи (и три в квалификациите преди това) и взе 16 от 19 мача, изиграни в САЩ от 1 август насам. Фернандес пък победи третата, петата и втората поставени в схемата на US Open, опровергавайки прогнозите кръг след кръг.

При такава статистика да се залага срещу Ръдукану не е лесно. Макар и №150 в световната ранглиста на старта на турнира, (в понеделник тя ще е първа ракета на Великобритания, излизайки под №23 или 32 в зависимост от изхода на финала) навършващата 19 през ноември Ръдукану е фаворит на WINBET за победа с коефициент 1.52.

Все пак, наред с впечатляващия ѝ баланс на US Open, има още една удивителна статистика, която тласка прогнозите в нейна полза: в кариерата си британката е с 8 победи и само една загуба в мачове срещу левичарки, като единственото ѝ поражение е в недовършен мач (миналата година през февруари на турнир на ITF в Глазгоу, тя се отказва при 6:2, 2:2 срещу белгийката Беноа). Но, колкото и да е странно, най-трудният мач в Ню Йорк бе срещу грузинката Мариам Болквадзе (6:3, 7:5), която, познахте, играе с лява ръка!

Затова подценявайте Фернандес на своя отговорност. Живеещата в САЩ канадка, дъщеря на еквадорски футболист и филипинска готвачка, не стигна до финала по случайност. Победата на Лейла Фернандес WINBET оценява на 2.45, а „Лейла Фернандес да спечели сет – Да” е с коефициент 1.57. В тази връзка е интересно и предложението „Общ брой геймове над 21.5” за 1.80, което малко или много означава три сета. Но два поредни трисетови финала в Ню Йорк е имало само веднъж в последния четвърт век!