Когато започваха плейофите в Австралийската футболна лига (AFL) прогнозите бяха за финал между Колингууд Мегпайс и Бризбън Лайънс. Нещата се получиха точно така и мач между отборите, поставени първи и втори в схемата все пак ще има. 

Въпреки че на Колингууд миналата седмица им се наложи да се измъкват на косъм в полуфинала среюу Грейт Уестърн Сидни Джайънтс (58:57), „свраките“ ще спорят за титлата на практика у дома.

Австралийският футбол е един от над 30 вида спорт, за които WINBET предлага възможности за спортни залози на своя сайт winbet.bg с привлекателни коефициенти, разнообразни пазари, функционалности в помощ на потребителя, промоции и възможности за печалби. 

По традиция, финалният мач е на „Мелбърн Крикет Граунд“, където Колингууд проведоха 15 от 25 двубоя през сезона. В същото време феновете на Бризбън трябва да пропътуват 1800 км само в едната посока, за да бъдат с любимците си на първия им финал от 2004 г. насам. И домакинският фактор по никакъв начин не трябва да се пренебрегва.

Друга важна статистика обаче е на страната на Бризбън. „Лъвовете“ спечелиха и двата мача между претендентите дотук през годината. На 6 април Бризбън биха вкъщи със 116:83, а на 18 август спечелиха като гости със 124:100. Но около всяка от срещите имаше обстоятелства, които съветват да не се правят основни изводи.

През април Колингууд се мотаеха в средата на класирането и едва в самия край на месеца поведоха, за да не изтърват първата позиция до края на сезона. При втората среща през август пък „свраките“ вече си бяха осигурили първата позиция и дадоха почивка на редица основни играчи, за да са свежи за плейофите.

Всъщност, в момента Бризбън са в серия от шест поредни победи срещу Колингууд, но малката подробност е, че нито един от тях не бе игран на „Мелбърн Крикет Граунд“, където се събират редовно над 90 000 души, докато капацитетът на стадиона в Бризбън е малко над 30 000.

Мотото и на двата отбора е да са задушаващи в защита. В двете срещи на Колингууд в плейофите бяха отбелязани 113 и 115 точки. Звездата Ник Дайкос ще е на линия след претърпяната фрактура, но в нападение ще липсва Дан МакСтей, който е с травма в коляното и ще гледа от трибуните.

За Бризбън въпреки травмата в рамото на терена ще е Лашей Нийл, който онзи ден спечели наградата „Браунлоу“, която се дава на „най-полезния играч“ в Лигата. Защитникът Джак Пейн обаче не тренира цяла седмица заради изкълчен глезен и изглежда ще отпадне от сметките.

Да се залага срещу № 1, играещ пред своя публика не е лесна задача. Сайтът winbet.bg дава предимство на Колингууд с коефициент за победа 1.72* срещу 2.00 за Бризбън. При споменатата резултатност на „свраките“, „Брой точки под 167.5“ за 1.85 е разбираем избор, но има един пазар, където възможностите за печалба са сериозни.

Във всеки от двата си плейофни мача Колингууд изоставаха до старта на финалната четвърт, където обръщаха нещата. В подкрепа на тази традиция е офертата на WINBET „Първо полувреме равенство няма залог – Бризбън Лайънс“ за 1.90.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.