Нюрнберг и Хамбургер започват сезона във Втора Бундеслига с амбициите да играят ключова роля и да се завърнат в елита. Домакините в днешния двубой отпаднаха от Бундеслигата през миналата кампания, след като завършиха на последно място и останаха на цели 13 точки от спасителната зона. 

Хамбургер пък до последно място се бореше за класиране за плейофите, но в крайна сметка една точка ги раздели от тях и тимът завърши на четвърто място в крайното класиране. 

Нюрнберг започна сезона добре, след като в първия кръг победи Динамо Дрезден с 1:0 като гост. Хамбургер пък взе само една точка на старта на кампанията, след като записа домакинско равенство – 1:1, с Дармщат. 

От гледна точка на мачовете помежду им предимството е изцяло на страната на Хамбургер, който спечели последните три срещи с Нюрнберг с общ резултат 8:1. Последният път, когато двата отбора играха на този стадион, “червените шорти”  разгромиха своя съперник с 5:0. 

Именно заради статистиката Хамбургер има известно предимство в коефициентите, макар че е гост. “Двойката” в Winbet е оценена на 2.60, докато знакът за домакинска победа е 2.70. Ставката за равенство е 3.30. Ние ви предлагаме да опитате пазара Отбелязан гол до 15-ата минута. Увеличеният коефициент за това, който идва с промоционалната оферта Super Hot залог, е 3.50 при стартов такъв 1.89.