Ново високо признание за българския ръгби спорт
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

РЪГБИ: Ново високо признание за българския ръгби спорт

WINBET е основен партньор на националните отбори по ръгби за мъже и жени

30 декември 2022 | Новини | от Петър Симеонов | минути време за четене |
Ново високо признание за българския ръгби спорт

Българският ръгби спорт получи ново признание. Председателят на родната федерация Атанас Зафиров бе отличен със сребърния медал за заслуги на Rugby Europe за дейността и работата му по развитието и утвърждаването на играта в Европа.

Отличието му беше връчено на 104-то годишно заседание на Генералната асамблея на Rugby Europe в Париж от президента на европейската федерация Октавиан Морариу.

„Това е голяма чест за мен. Посвещавам тази награда на всички  състезатели, треньори, на спонсорите на отбора, на моите колеги от федерацията, на верните ни фенове. Тя е за тях! Това е престиж, не само за нас, а и за цялата ни държава. Казаха се много добри думи за България и съм горд, че шефовете на европейските федерации виждат и оценяват огромния скок в  развитието на българското ръгби в международен план”, сподели от Париж Атанас Зафиров.

Отличието за г-н Зафиров е поредното постижение на целия български ръгби спорт, който изпраща една изключително успешна година.

Българският национален отбор по ръгби, под ръководството на френския специалист Ромен Балмис, спечели всички свои мачове през годината – незапомнен успех в историята на този спорт у нас.

За периода от 2018 г. досега отборът се изкачи се изкачи с 35 места в световната ранглиста и в момента оглавява класирането в Конференция 1 Юг на Rugby Europe. Победителят в конференцията ще играе през 2024 г. на ниво „Трофи” (второто по сила на Стария континент) и ще участва в квалификациите за Световната купа през 2027 г.

В началото на ноември, Българската федерация по ръгби обяви, че продължава и разширява партньорството си с WINBET, като логото на компанията вече ще украсява фланелките на националните отбори по ръгби мъже и жени. Постигнатото споразумение бе логично продължение на отношенията между двете страни след чувствителния напредък, който отбелязаха българските национали.

Тагове
Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.

Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.