Преди около 25 години, столичен журналист беше заявил възторжено от страниците на най-големия тогава спортен всекидневник: „Няма друго футболно първенство като българското и няма друго дерби като ЦСКА-Левски.“

Твърдението бе направено в конкретен исторически контекст, но при по-внимателен прочит, дори в днешната реалност на българския клубен футбол, то е… абсолютно вярно! Да, първата му част може да се разбира по много начини, повечето не особено ласкави за нивото на този спорт у нас, но втората част си остава чиста, неопровержима истина. Няма мач между тези два отбора, който да не е ключово събитие в календара на шампионата – седем десетилетия яростно, непримиримо, непрекъснато съперничество са това и няма как да бъдат пренебрегнати. А мач между ЦСКА и „Левски“ в края на година като 2020-а е направо „забременял“ с още толкова символизъм и значимост, че няма накъде.

Въпреки продължаващата криза на идентичността, ЦСКА изглежда в по-привилегирована позиция преди срещата на 18 декември. Отборът е на трето място във временното класиране, след „Лудогорец“ и „Арда“, с все още запазени шансове в борбата за титлата. Момчетата на Акрапович могат да се похвалят и с пет поредни победи в първенството, както и с успеха срещу „Рома“ в Лига Европа, макар да бе в мач за престиж. 

„Левски“, все още затънал в най-тежката си финансова криза за всички времена, е на обратния полюс – девето място във временното класиране, бледи надежди за влизане в челната шестица и три загуби, победа и равенство в последните пет мача. Ако добавим и все още неясните ефекти от скорошния взрив от КОВИД-19 сред играчите на тима, картинката в синия отбор не изглежда особено оптимистична.

Но нека отново напомним: няма друго дерби като ЦСКА-Левски. През годините неведнъж сме ставали свидетели на това, колко малко значение могат да имат статистиката и класирането в този мач и какви изненадващи обрати могат да поднесат тези отбори, когато играят един срещу друг. 

Именно заради това WINBET предлага специалната си промоция с двойна награда, в която потребителите на www.winbet.bg, които поставят залози с реални средства „на живо“ за срещата. С минимален залог от 20 лв., направен при минимален коефициент от 1.30, всеки от тях ще получи 50 бонус-завъртания за играта Vampires vs Wolves на Pragmatic Play. При желание на клиента, печалбата от тези бонус-завъртания може да бъде изплатена и под формата на бонус за залагания „на живо“ за събитията в секция Спорт. За целта е достатъчно клиентът да сподели снимка на печалбата от бонус игри и да постави #FreeBetDerby в публичен пост във своя фейсбук профил.

Пълнa информация за правилата на тази промоция е публикувана тук.