Нюйоркските отбори диктуват модата през този сезон
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

MLB: Нюйоркските отбори диктуват модата през този сезон

Акцентите от пазарите за дългосрочни залози на WINBET

06 юли 2022 | Новини | от Здравко Чернев | минути време за четене |
Нюйоркските отбори диктуват модата през този сезон

Сезон 2022 в Мейджър Лийг Бейзбол (MLB) закъсня заради локаута, предизвикан от неразбирателствата между лигата и профсъюза на играчите, но чакането определено си струваше. След години, в които шефовете на Лигата правеха всевъзможни експерименти с топките и те литнеха ли забравяха да се приземят, този път поведението им е далеч по-логично.

В резултат, числеността на хоумръните намаля, резултатността също потегли надолу, но екшънът на полето си остана същият. А равносметката на средата на сезона е, че нюйоркските отбори диктуват модата.

Ето какво е състоянието на нещата към този момент, заедно с някои акценти от пазарите за дългосрочните бейзболни залози на сайта winbet.bg.

В Американската лига (АЛ), Ню Йорк Янкис и Хюстън Астрос са с обиколки пред останалите. „Янките” са с най-добри показатели (58 победи и 23 загуби) от всичките 30 отбора в MLB, а успеваемостта им като домакини е умопомрачителна – 34-9.

Тези статистики до голяма степен са продукт на стадиона в Бронкс. Определян от мнозина като „килер” заради скромните си размери „Янкис Стейдиъм” дава огромно предимство на батиращите отляво заради късата си фаул линия. А Янкис напълниха тима си с точно такива играчи и берат плодовете на стратегията си: 133 хоумръна, 74 от които вкъщи.

В добавка, те спечелиха рекордните в Лигата 17 мача, решени с точка разлика. Янкис не са ставали шампиони от 2009 г., когато за последно бяха и част от Световните серии. Коефициентът на WINBET за тяхна титла е 4.75*, а за шампиони на АЛ – 2.77.

Към днешна дата Хюстън изглеждат единствените, които могат да оспорват първото място в АЛ срещу Янкис. „Астрос” имат показатели 52-27 и оглавяват убедително Западната дивизия. Тимът от Тексас игра в три от последните пет издания на Световните серии, като спечели през 2017-а и загуби през 2019-а и 2021 г.

Питчерите на Хюстън са №3 в MLB по показателя earned run average (ERA), който означава заработени от съперника точки на мач, изключвайки тези, дошли след грешка на защитаващия се отбор. С ЕRA 2.97 „Астрос” са един от едва трите отбора със стойност на този показател под 3.00.

В нападение обаче нещата изискват сериозно подобрение. С едва 4.4 точки на мач тимът е едва 14-и по резултатност. WINBET предлага коефициент 3.40 за участие на Хюстън в Световните серии и 6.50 за титла.

В по-широкият списък на фаворитите в Американската лига попадат Тампа Бей Рейс, Торонто Блуджейс и Бостън Ред Сокс. В друга година, в дивизия с Янкис един от тях гарантирано щеше да изтърве плейофите. Но въвеждането на допълнителния, трети, „уайлд кард” е много възможно да вкара всеки от тях в елиминациите. В момента те са точно този отбор в класирането и вървят към историческо постижение. Бостън (коефициент за титла от WINBET 26.00) стартираха катастрофално, но спечелиха 22 от последните си 30 мача и излязоха трети в АЛ (въпреки че заради системата на поставяне в схемата биха били четвърти, ако плейофите започваха днес).

Младият тим на Торонто (12.00 за титла) е страхотен в нападение (седми от отбелязани точки средно на мач), но питчерите им са подозрителни (22-и по ERA). А Тампа Бей (34.00), финалисти в Световните серии през 2020 г., са пълната им противоположност. „Скатовете” са трети по ERA, но са едва 24-и в нападение.

Bсички предложения на WINBET за срещите от MLB са на сайта winbet.bg ->

В Националната лига двата най-скъпи отбора в света делят лидерската позиция. Лос Анжелис Доджърс, със сбор на заплатите близо 262 милиона долара за годината, имат 51 победи и 29 загуби през този сезон. „Мошениците” страдат от контузии на доста фронтове и едва онзи ден най-сериозното им оръжие в нападение, Мууки Бетс, се завърна след счупено ребро.

Но дори и без него Доджърс водят по резултатност (5.04 точки на мач). Добавете към това, че питчерите им са с ERA 2.94 (№2 в цялата MLB) и ще разберете защо ЛА са фаворит за титлата в НЛ (3.15) и втори по коефициент за победители в Световните серии (5.25).

Ню Йорк Метс имат най-богатият собственик в света (Стийв Коен) и това рефлектира върху ведомостта на заплатите. „Гражданите” ще платят този сезон поне 260 miliona за заплати, като над 20 милиона от тях са за човек, когото освободиха още през май (Робинсън Кано).

Метс имат чудовищен малшанс с контузии на питчери този сезон. Но 130-милионното им зимно попълнение Макс Шързър се върна във вторник след седемседмично отсъствие. До края на месеца се чака да се завърне и двукратният носител на наградата „Сай Йънг” Джейкъб деГром (последният му мач бе на 7 юли 2021 г.) и когато ротацията им придобие планираният вид, съперниците ще страдат зловещо.

Метс имат невероятен потенциал и при коефициент 8.50 са отличен залог за шампиони. Още повече, че при очакваното ново развързване на кесията от Стийв Коен през този месец, коефициентът неминуемо ще падне. Метс не са ставали шампиони от 1986 г., а на Световни серии за последно бяха през 2015 г.

Но когато се говори за Световни серии, има един отбор, който просто не трябва да се отписва. През миналата година Атланта Брейвс ги спечелиха с буквално невъзможен отбор и рекордно ниски показатели през редовния сезон (84-78).

„Смелчаците” ще са без Ози Албис (счупен крак) поне още месец, а суперзвездата им Роналд Акуня-младши също е с разклатено здраве след скъсаните кръстни връзки в коляното през миналото лято. Но само Янкис и Доджърс могат да се похвалят, че като тях са в Топ 10 и в нападение, и в защита.

Коефициентът на WINBET за титла на Атланта е 12.00, но миналият сезон показа, че октомври е единственият месец, в който се изисква наистина да си на ниво и че в него можеш да маскираш всичките си слабости откъм селекция.

*Коефициентите са валидни към 13:00 ч. на 6 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Тагове
Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.

Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.