Марибор приема АИК в първи дуел от Втория предварителен кръг на Шампионската лига. В предишния етап словенци бяха убедителни срещу настоящия съперник на Лудогорец Валур и се наложиха с общ резултат 5:0. Не така безоблачно беше за шведите, които дори загубиха първия мач срещу Арарат-Армения (1:2), но на реванша наложиха превъзходството си с 3:1.

АИК има предимството, че местното му първенство е в разгара си и там отборът е в битка с Малмьо, което държи футболистите във форма. В същото време Марибор стартира лежерно новия сезон в родината си и не успя да спечели нито един от първите си два двубоя. 

И все пак българският букмейкър Winbet фаворизира домакините с 2.45 за “единица”. Ставката за победа на АИК е 3.30, а залози за реми се приемат при 3.05. Winbet излиза с отлично предложение за срещата, като селектира специално пазара Двете полувремена под 1.5 гола. От стартов коефициент 1.93 в момента ставката е завишена на 2.35. Промоцията е част от специалната оферта Super Hot залог с увеличен коефициент.