Плейофите в Евролигата започват във вторник с мача Монако – Макаби Тел Авив и ако това  най-непредсказуемата четвъртфинална серия, сблъсъкът Олимпиакос – Фенербахче е точно на обратния полюс заради смазващите предимства на отбора от Пирея, а и заради статистиката от сблъсъците между двата отбора през редовния сезон.

Олимпиакос завършиха като победители в редовната част от надпреварата с 24 победи и само 10 загуби, докато Фенербахче влязоха през задната врата въпреки загубата от Цървена звезда в последния кръг.

Всъщност, именно Олимпиакос направиха турския отбор осми с победата си над Баскония, иначе „фенерите“ щяха вече да са сред зрителите. Но при положение, че двата предишни мача завършиха 94:67 и 93:73 за Олимпиакос каква интрига може изобщо да има тук?

Сайтът winbet.bg приема залози за победа на Олимпиакос при коефициент 1.25* срещу 3.75 за Баскония. Причини за съмнение в домакинския успех не бива да има, а „Олимпиакос -6.5 точки“ за 1.65 и „Олимпиакос брой точки над 84.5“ за 1.83 също са добри предложения. „Първо полувреме/Краен резултат: Олимпиакос/Олимпиакос“ е оценено на 1.52, а „Първа четвърт победител – Олимпиакос“ – за 1.57.

Една легенда търси поредна порция плейоф слава. Треньорът на гостите Желько Обрадович има невероятните 20 спечелени плейофни серии от 21 опита, като в тях е регистрирал 49 победи срещу едва 13 загуби! От другата страна на барикадата със статистика е фактът, че Реал са 8 от 8 в плейофни серии с домакинско предимство. А третото място в редовния сезон им осигури мач № 1, мач № 2 и (при нужда) мач № 5 да са на техен терен. Нещо повече – половината от плеойофните серии на Реал Мадрид завършиха с 3:0 победи, включително миналата година срещу Макаби Тел Авив.

Но Реал загубиха два от последните си три мача и един от тях бе точно срещу този съперник –

90:104 на 31 март. И ако победата на домакините (оценена от WINBET на 1.28) не следва да е проблем, това едва ли ще стане със сериозна разлика. Коефициентът за „Партизан +9.5 точки“ е 1.69, „Партизан брой точки над 79.5“ се предлага за 1.90, а „Брой точки над 165.5“ – за 1.79.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете  winbet.bg. 

СНИМКА: Mehmet Eser / Anadolu Agency via AFP