Осминафиналите на световното стартират с Нидерландия – САЩ
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО – КАТАР 2022: Осминафиналите на световното стартират с Нидерландия – САЩ

Мач на истината за Полша срещу Франция

03 декември 2022 | Новини | от Здравко Чернев | минути време за четене |
Осминафиналите на световното стартират с Нидерландия – САЩ

Осем европейски, два южноамерикански, два африкански, два азиатски, един северноамерикански отбор и неустановената като място на пребиваване Австралия. Това е компанията на осминафиналите на световното, където след два дни на сметки, странни резултати и неочаквани отпадания е време за директните елиминации. И ако за загубилите втори шанс вече няма да има, то промоциите на WINBET продължават за всички.

В специалната промоция БОНУС СТОИЧКОВ, най-успешният български футболист за всички времена ще „раздава“ бонуси за безплатни залози на клиентите на сайта winbet.bg. Клиентите на сайта на WINBET, които пък поставят квалифициращи залози „на живо“ на поне четири срещи от програмата на Световното първенство по футбол, ще получат и талон за участие в теглене чрез жребий на победителите за две предметни награди – чисто нов телевизор в промоцията БОНУС 4-4-2.

Всички промоционални предложения на WINBET за Световното първенство по футбол са на winbet.bg ->

Нидерландия – САЩ

Младите лъвчета на САЩ се пребориха за място на осминафинал на трето поредно участие, но цената за това бе висока. Кристиян Пулишич прекара времето от победата над Иран предимно в болничното легло с контузия в таза. Халфът на Челси публикува в социалните медии съобщение, че ще е на линия, но докато не бъде видян на терена към това трябва да се подхожда с недоверие. Джош Сарджънт изкълчи глезен, а Уестън МакКени е с травма в бедрото и това са три основни фигури, които потенциално ще липсват. 

Нидерландците нямат подобни тревоги, но е притеснително, че Коуди Хакпо е единственият, на когото може да се разчита пред гола. САЩ минаха осминафинал на световното само веднъж в историята си, докато за “оранжевите“ той е по-скоро междинна станция. 

Специално завишените коефициенти на WINBET казват 2.06* за Нидерландия, 4.38 за САЩ и 3.41 за равенство в редовното време. То в исторически план, е често срещан развой за „янките“, които отпаднаха по такъв начин и през 2010-а, и през 2014-а. Друга традиция е за малко голове в мачовете им в Катар – три за 270 минути сумарно. Затова „Брой голове над 2.5“ за 1.57 изглежда примамливо, както и „Двата отбора да отбележат – Не“ за 1.72. А внимателно вглеждане в категория „Екстра“ открива още едно интересно предложение – „Общо засади в мача над 2.5“, оценено на 1.57. При средните стойности на двата отбора дотук на турнира, това може да е факт още преди почивката.

Аржентина – Австралия

На книга това изглежда като най-неравностойният осминафинал и цифрите говорят убедително в такава посока. Няма да откриете по-нисък коефициент за победител в мача в WINBET от предлаганото 1.25 (0% марж) за Аржентина. И за това си има лесно обяснение. Встрани от десетте минути на тотално насмитане през второто полувреме срщу Саудитска Арабия, Меси&Co. доминират тотално срещу всеки един съперник. И с упоритостта на боя удушвач търпеливо затягат хватката около жертвата си, наслаждавайки се да наблюдават как живота напуска тялото й. Иначе казано – в този мач може смело да се залага в полза на Аржентина на почти всеки предлаган пазар. 

„Аржентина -1.5 гола“ е оценено на 1.72, „Австралия брой голове под 0.5“ на 1.53, а „Двата отбора да отбележат – Не“ на 1.44. Тук е по-интересно да се пробва дали „Албиселесте“ ще прекратят сушата преди почивката. „Първо полувреме – Аржентина брой голове над 0.5“ се предлага за 1.50, а при съперник като този не е лоша идея да се пробва и „Първо полувреме/Краен резултат: Аржентина/Аржентина“ за специално завишената стойност 1.87.

Всички предложения на WINBET за срещите от Световното първенство са на winbet.bg ->

Франция – Полша

Полша са определено най-лишеният откъм креативност европейски отбор на първенството, но имаха късмета да се озоват в група без друг представител на Стария континент и този проблем бе маскиран. 

За голямо съжаление на “Дружина полска“, в неделя той е на път до покаже грозното си лице. За начало, Полша няма победа срещу „петлите“ от приятелски мач през август 1982-а. Оттогава са регистрирани седем срещи с три френски успеха при голова разлика 8:2, а от последното полско попадение изминаха 326 минути. Плюс това световните шампиони почиваха в последния ден на груповата фаза, докато Полша трябваше да се раздадат докрай (и да треперят до последно) за съдбата си. 

В този мач няма много за размисъл. Победа за Франция WINBET предлага при 1.39 (0% марж). Наред с това „Полша брой голове под 0.5“ за 1.83 е силно обещаващо, както и изгледите за счупване на традицията за ялови полски мачове. „Брой голове над 2.5“ о оценено на 1.80, а неделният ден е добър и за подобряване на рекорди под формата на „Да отбележи по всяко време – Оливие Жиру“ за 2.29.

Англия – Сенегал

Британските медии заровиха томахавките и вече не зоват за главата на Гарет Саутгейт. Нещо повече, всички вече са убедени, че втората световна титла ще е факт след точно две седмици. Защото изведнъж Англия се оказа с 26 здрави футболисти и изобилието от възможности е безгранично. 

Което не важи за Сенегал. Халфът Идриса Гей е наказан за осминафинала заради натрупани жълти картони. Шейху Куяте не е тренирал тази седмица заради изкълчен глезен и участието му в неделя е съмнително. И затова специално завишеният коефициент на WINBET за техен успех в редовното време е доста висок – 7.88. Залози за победа за Англия се приемат при 1.57, а за равенство в редовното време – при 4.09. 

Голямото „но“ е, че точно на стадион „Ал Байт“, където ще се играе в неделя, Англия направиха нулевото равенство със САЩ миналата седмица. А и тази арена е нещо като „лобно място на гиганти“. Затова изглеждат препоръчително „Брой голове под 2.5“ за 1.72 и „Двата отбора да отбележат – Не“ за 1.63. А понеже шампионите на Африка не са точно известни с дисциплината си, „Първи картон – Сенегал“ за 1.57 също е интересно.

*Коефициентите са валидни към 10:30 ч. на 3 декември 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO

Тагове
Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.

Здравко Чернев

Здравко Чернев

Заслужил автор. Дългогодишен спортен журналист, който е в състояние да декламира статистики, състави, резултати и постижения дори и на сън. Безспорен експерт по футбол, тенис, баскетбол и редица американски спортове, а даже и някои австралийски. Всъщност няма спорт, който да му е напълно чужд, но абсолютно никога, при никакви обстоятелства и за нищо на света не би писал за хокей на лед. Причините за това са дълбоко пазена тайна, но се смята, че са основателни.