Бостън Селтикс водеха с 2:1 срещу Голдън Стейт Уориърс във финалната серия на NBA и бяха домакини на мач №4. Седмица по-късно „келтите“ са на прага на отчаянието след две поредни загуби, което не им се бе случвало от началото на плейофите.

А място за грешки повече няма. Последният мач за сезона на Бостън в тяхната „ТиДи Гардън“, може да се окаже и последният мач за сезона в NBA изобщо. Голдън Стейт са готови за четвъртата си титла в последните осем сезона, а WINBET отново е насреща със специална промоция за губещи залози.

За да участват в нея, активните клиенти на winbet.bg е необходимо да направят единичен залог (предвалителен или „на живо”) на стойност поне 20 лв. и минимален коефициент 1.30 на мач от финалната серия на NBA между между Голдън Стейт Уориърс и Бостън Селтикс.

В случай на губещ залог, всеки клиент с квалифициращ залог ще получи безплатен залог за събитие от секция „Спорт” на сайта winbet.bg на стойност 20 лв.

Бостън заложиха всичко на опазването на звездата на противника Стеф Къри в мач №5. В мига, в който той преминеше центъра, биваше посрещан от двама. Коридорите към коша се затваряха и Къри бе принуден да стреля от дистанция цяла вечер. Картинката бе доста грозна – 0 от 9 от тройката, 7 от 22 обща стрелба и мизерните за неговите стандарти 16 точки.

Но това имаше висока цена за Бостън. Къри предаде щафетата на съотборниците си, които измъкнаха мача – 26 точки за Уигинс, 21 за Клей Томпсън, 14 за иначе специалиста в защита Гари Пейтън II. Вкарали мача в твърдо русло, Бостън си платиха за това с 94:104 и в Сан Франциско вече планират шампионския парад.

Само че цифрите не изглеждат на тяхна страна в четвъртък вечер. Бостън на три пъти загубиха по три последователни мача през този сезон, но това остана в миналата година. От януари насам максимумът им е две загуби подред – серия, в каквато са в момента.

А коефициентите на WINBET, които са специално завишени за тази среща, подкрепят тези цифри. Победа за Бостън е оценена на 1.64* срещу 2.50 за Голдън Стейт, които биха спечелили и титлата.

При само 198 точки в мач №5, и то при положение, че бяха изпълнени цели 46 наказателни удара, резултатността пое сериозен удар и това се отрази на коефициентите за четвъртък. Но при промяната в критериите на съдиите и големият брой отсъдени нарушения, шансовете за стрелба от фаул линията би трябвало да нараснат.

WINBET предлага „Брой точки над 208.5“ за 1.83, като коефициентът расте непрестанно в последните 24 часа. Добро предложение изглежда и „Голдън Стейт над 102.5 точки“ за 1.77, като „войните“ достигнаха тази стойност в четири от досегашните пет мача.

В индивидуалните предложения специално внимание заслужава „Маркъс Смарт под 5.5 асистенции“ с коефициент 1.66. Гардът на Бостън има общо 21 асистенции в петте мача от серията, а от 22 май, когато записа 7 срещу Маями, завърши съответно с 4, 3, 5, 4, 5, 5, 5 и 2.

*Коефициентите са валидни към 8:00 ч. на 16 юни 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: EZRA SHAW/Getty Images via AFP