В Националната футболна лига (NFL) всичко е с краката нагоре. Буквално. След като в понеделник сърцето на защитника на Бъфало Билс Дамар Хамлин спря и младежът едва на умря на терена, мачът на „бизоните” със Синсинати бе прекратен и вероятно няма да се доиграе.

Което доведе до истински хаос в Американската конференция (AFC) на лигата седмица преди края на редовния сезон. Засега Лигата не е оповестила плановете си, а из Интернет витаят всякакви слухове, включително и за евентуално увеличаване на бройката отбори, участващи в плейофите.

Но докато няма нищо официално, в плейофите са свободни само три места, които ще бъдат разиграни в събота и неделя.

Никой не очакваше подмладеният отбор на Питсбърг (8 победи и 8 загуби) да е замесен в плейофната битка, но след три поредни победи (последната в миналия кръг с 16:13 срещу Балтимор Рейвънс), „металурзите” са втори под чертата в AFC с равни показатели с държащите скъпоценното седмо място Ню Инглънд Пейтриътс. Кливлънд (7-9) отпаднаха от сметките на Бъдни вечер, а този мач е нещо като референдум за бъдещето на треньора Кевин Стефански.

Откакто Майк Томлин застана начело на Питсбърг през 2007 г., тимът му никога не е завършвал с отрицателни показатели. И това само по себе си е достатъчна мотивация в търсене на победата. Сайтът winbet.bg предлага такава при коефициент 1.70*, а „Питсбърг -2.5 точки” е оценено на 1.85. И двете могат спокойно да бъдат търсени, защото в редовния сезон по времето на Томлин „металурзите” са с 15 победи от 15 мача срещу Кливлънд! Друго добро предложение е „Брой точки под 43.5” за 1.65, защото и двата отбора обичат да играят по земя, а това отнема време и намалява броя атаки в срещата.

Идея от WINBET

Аризона (4-12) отдавна разпрегнаха воловете и се готвят за паузата. Генералният мениджър Стийв Кайм бе пратен в отпуск по „здравословни причини”. Треньорът Клиф Кингсбъри се очаква да бъде уволнен в понеделник. Куотърбекът Кайл Мъри скъса коленни връзки, резервата му Колт МакКой е аут заради сътресение на мозъка, третият в списъка Трейс МакСорли е специалист в пращането на топката в ръцете на съперникови играчи и всичко това ще наложи Дейвид Блоу (с общо осем мача за четири сезона кариера в професионалния футбол) да започне титуляр. Освен всичко друго, и основният уайд рисийвър ДеАндре Хопкинс няма да пътува заради травма на бедрото.

Сан Франциско (12-4) навъртяха девет поредни победи и са единствените, които могат да

оспорват първото място в Националната конференция на Филаделфия Ийгълс. Рънингбекът Крисчън МакКафри вероятно ще получи почивка, но пък в игра се завръщат Илайджа Мичъл и универсалното оръжие в нападение Дийбо Самуел.

Планът на домакините е всичко да бъде решено преди почивката, за да могат повечето титуляри да получат почивка. Победата на Сан Франциско, оценена от WINBET на 1.08, не буди капчица съмнение, въпросът е само с каква разлика ще дойде. „Сан Франциско -13.5 точки” е с коефициент 1.85, а „Сан Франциско брой точки над 26.5” се предлага за 1.80. Но ако ветеранът Джош Джонсън е на терена като куотърбек в последната четвърт, каквито са индикациите, това ще бъде сложно. Затова най-логична развръзка изглежда „Брой точки над 37.5” за 1.71.

Грийн Бей (8-8) при победа влизат в плейофите без значение от формата и бройката на участващите. Детройт (8-8) също трябва да победят, но трябва и Сиатъл Сийхоукс да не спечелят у дома срещу разделящите се титлата Лос Анджелис Рамс. Тънкият момент тук е, че Грийн Бей – Детройт се играе час след края на мача на Сиатъл и (потенциално) гостите може вече да са елиминирани.

Но това далеч не означава, че „лъвовете” ще полегнат на съперниците си. В крайна сметка Грийн Бей твърде дълго тормозят Детройт, а и треньорът на гостите Дан Камбъл е луд (в положителния смисъл на думата) и е невероятен мотиватор.

В последните 30 години на „Лембоу Фийлд” съотношението на победите е 27-3 в полза на Грийн Бей. Коефициентът на WINBET за нова такава е 1.44, но тя дори и да дойде, едва ли ще е разгромна. „Детройт +7.5 точки” за 1.60 е консервативният подход към мача, а по-агресивното „Детройт +4.5 точки” за 1.93 също не е лишено от логика.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Коефициентите са валидни към 5:30 ч. на 6 януари 2023 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg

СНИМКА: Ian Johnson / Icon Sportswire via IMAGO