До края на първата фаза от шампионата на Първа лига остават пет кръга, но с изключение на Лудогорец и ЦСКА никой няма гарантирано място в шестицата. Ботев са по петите на лидерите, но тежката програма до края като нищо може да ги дръпне под чертата. 

„Канарчетата” могат да влязат с единия крак в групата за разпределение на медали още в събота, когато приемат Локомотив в 114-ото шампионатно дерби на Пловдив. И това е мач, за който WINBET предлага не една, а цели две промоционални възможности на сайта winbet.bg.

С Бонус Партньори, клиентите на winbet.bg могат да спечелят бонус от до 100 лв. за безплатен залог за спортни събития на сайта. За да се възползват от предложението, потребителите е достатъчно да поставят предварителен, единичен залог на стойност поне 20 лв. за победа на отбор, спонсориран от WINBET. В случая, и Ботев, и Локомотив Пловдив си партнират с WINBET.

Размерът на бонуса, който може да бъде спечелен с това предложение зависи от развоя на срещата. Ако клиент има квалифициращ залог, отборът за който е заложил отбележи първи гол и спечели срещата, той ще спечели бонус от 20 лв.  в случай, че, отборът за който е поставен залогът отбележи първи гол, но загуби срещата, то бонусът, ще бъде равен на потенциалната печалба (сума на залог * коефициент) от съответния губещ залог до максимум 100 лв.

Срещата Ботев – Локомотив Пловдив е валидна и за предложението Дерби Уикенд, в което залози поставени на избрани дерби-срещи от първенствата на България, Англия и Италия през първите три уикенда на март могат да донесат до 20 лв. безплатен залог за спортно събитие на сайта winbet.bg.

За участие в тази промоция, клиентите на сайта winbet.bg е необходимо да поставят предварителен, единичен залог за съответната среща на стойност минимум 20 лв. и коефициент най-малко 1.30 на пазари „Брой голове“, „Алт. брой голове“ и „Двата отбора да отбележат гол“. Размерът на бонуса зависи от настъпването на предварително определени събития: при отсъдена дузпа, размерът на бонуса ще бъде 10 лв., при показан червен картон – 15 лв. и 20 лв. при отбелязан автогол. при настъпили две или повече от тези събития в срещата, размерът на безплатния залог ще бъде този с най-висока стойност.

Още на старта на пролетния дял Ботев задминаха Черно море, а точката в Стара Загора миналата седмица задържа пловдивчани на третото място. Но при оставащи мачове с ЦСКА и Лудогорец авансът спрямо преследвачите може да се стопи бързо.

Локомотив зимуваха в шестицата, но в момента са под чертата с точка изоставане от Берое, с които имат мач идната неделя. „Смърфовете” също не могат да се похвалят с лесна програма, а за капак приемат ЦСКА в последния кръг. И не само поради тази причина победата срещу Ботев изглежда без латернатива. Само дето играта и срещу Левски (1:2), и особено срещу слабака Царско село (1:0), не буди вдъхновение и определено носи белезите на слаба зимна подготовка.

Напоследък „Колежа” е трудно превземаема крепост, когато стане дума за шампионатен мач. От завръщането си в елита, през последното десетилетие Ботев са с баланс от шест победи, четири равенства и само една загуба у дома, при голова разлика 14:6,и не само поради тази причина  са фаворити и в съботния мач. 

Коефициентът на WINBET за победа на „жълто-черните” e 2.17 при 3.25 за равенство и 3.65 за успех на гостите. Които печелят редовно за купата на този стадион, но в шампионатен двубой  онова 1:0 на 18 август 2018 г. е единственото, с което могат да се похвалят.

Есенният мач на „Лаута” завърши 1:1, с което бе затвърдена традицията за малко голове. Само един път в последните девет срещи (и два пъти в последните 12) са падали три или повече гола. WINBET предлага „Брой голове под 2.5” с коефициент 1.67 и „Брой голове под 1.5” с коефициент 3.15.

Да не се забравя също и фактът, че най-често срещаният резултат в историята на пловдивското дерби е 0:0. Два от последните седем шампионатни сблъсъка не донесоха гол. Коефициентът на „Брой голове под 0.5” е 8.50 и е впечатляващ, но прецеденти има достатъчно.

А цитираният есенен мач потвърди някои традиции, но наруши една – едва за втори път в последните десет шампионатни срещи и два отбора се разписаха. Но на „Колежа” това се е случвало само веднъж от август 2015 г. насам. WINBET оценява шансовете за „Двата отбора да отбележат – Да” на 1.95.

*Коефициентите са валидни към 10:00 ч. на 5 март 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg