Най-старото столично дерби ще има в сряда 152-ото си издание в елита. Отложено с повече от месец и половина от първоначалната си дата, Славия срещу Левски този път дава и допълнителен залог – победа на „сините” ще ги изкачи и на върха в класирането на Първа лига за първи път от началото на сезона.

Левски са пети в класирането към днешна дата с 24 точки. Водачите ЦСКА 1948 са с 27, но головата им разлика е по-лоша от тази на „сините” и въпреки победата срещу тях в първия кръг (резултатите от преките мачове не са първи показател при равни точки), успех на Левски в “Овча купел” им гарантира лидерството точно преди преполовяването на редовния сезон.

Славия са на осмо място с 21 точки като подобно на съперниците си в сряда имат мачове в запас. На „белите” тепърва им предстои да срещнат Лудогорец на дата, която никой не знае, и потенциално две победи могат да ги изстрелят дори в орбитата на претендентите за титлата.

Реалистично погледнато, дори точка в този мач ще е успех за домакините. Чиято статистика в „Овча купел” не е за завиждане. Славия би Левски с 1:0 на 18 октомври 2020 г., но това е единственият пълен успех на „белите” в последните девет домакинства срещу този съперник. Последните два завършиха 0:1 и 1:2, но не само поради тях Левски са в ролята на фаворити в сряда.

Коефициентът на WINBET за победа на гостите е 1.73* срещу 5.50 за Славия. Равенството се предлага на сайта winbet.bg при 3.55, но куриозното е, че Славия и Левски останаха единствените два отбора в Първа лига без мач с поделени точки през сезона.

В това съперничество напоследък има една странна зависимост – четири от последните седем мача завършиха 1:2. Коефициентът за 1:2 в сряда е 8.50, а наред с него има още един предизвикателен, но в никакъв случай не и невъзможен залог. „Първи гол – Без гол” WINBET предлага за 8.75. Нулево равенство в това съперничество не е имало от 19 март 2016 г. (16 мача оттогава), но при липсата на нападатели в „сините” редици нищо чудно серията да приключи.

*Коефициентите са валидни към 8:30 ч. на 11 октомври 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.