Ботев (Пловдив) приема Витоша (Бистрица) днес от 18:00 часа в Коматево в търсене на задължителна победа, която да сложи край на серията от четири мача без успех.

“Канарите” записаха три загуби – 1:3 от Левски и с 0:2 от Царско село и Берое, като последната предизвика напрежение сред феновете. В този период те стигнаха само до точка при гостуването на Етър, а последният им успех е от 21 юли – 3:1 над Дунав (Русе). Тодор Неделев и компания бяха глобени с процент от заплатите заради лошите резултати, като санкцията може да бъде отменена при победи днес и над Локомотив (Пловдив) в градското дерби през новата седмица.

Треньорът Желко Петрович няма проблеми с контузени състезатели. След травма се завръща защитникът Димитър Пиргов. Извън сметките остава Тайлон. Това означава, че атаката ще бъде водена от Фернандо Виана. Наказан е Костадин Ничев, който може да бъде заменен от Радослав Терзиев или Пиргов, ако се прецени, че последният може да започне като титуляр.

В състава на гостите ще отсъстват контузените Четин Садула и Румен Гьонов. Бистричани са в още по-голяма криза и от Ботев, като имат шест поредни загуби, последната с 0:4 от Левски, а головата им разлика е 3:16. Във Витоша гледат оптимистично на гостуването, като треньорът Енгибар Енгибаров се надява отборът му да измъкне нещо от разколебания съперник.

Winbet дава големи шансове на Ботев за успех. Коефициентът за “единица” е 1.42, докато този за триумф на Витоша е 7.80. Залози за равенство се приемат при 4.40.