До пристигането на Рони О’Съливан в България за WINBET Snooker Special остава по-малко от седмица. Мачовете му срещу Джими Уайт са на 25 ноември в София и 26 ноември в Пловдив, но преди това Ракетата продължава в опита си да подобри собствения си рекорд по най-много титли от Шампионата на Обединеното кралство в Йорк и му предстои четвъртфинал срещу Дин Дзюнхуей.

О‘Съливан направи може би най-силния си мач от началото на сезона в сряда, когато размаза с 6:0 24-годишния китаец Джоу Юелун. „Ракетата“ направи два сенчъри брейка и единствено в петия фрейм остави шансове на съперника си преди да разчисти масата със серия от 82 точки. По този начин Рони е в серия от девет последователно спечелени фрейма, започнала в първия кръг на турнира в мача му срещу Матю Стивънс.

Дин Дзюнхуей започна участието си в Йорк с обрат срещу Бари Хоукинс. „Ястреба“ водеше с 3:1 на почивката, но китаецът спечели пет поредни фрейма след нея по пътя към крайното 6:3. В четвъртък, на осминафинал „Драконът“ би с категоричното 6:1 Джейми Кларк и след двугодишно отсъствие отново е на четвъртфинал в турнира.

Но статистиката му срещу О‘Съливан е плашеща. „Ракетата“ спчели 22 от досегашните 28 мача помежду им. Такава бе развръзката в последните седем и в 10 от последните им 11 двубоя. Но пък когато за последно китаецът напусна масата като победител, това се случи точно в Йорк на същия този турнир по пътя към спечелването на титлата през 2019 г. А и в момента, макар Дин да е извън първите 30 в световната ранглиста, мястото категорично не отговаря на класата му.

О‘Съливан е безспорен фаворит в този четвъртфинал и коефициентите го показват явно. Победа за „Ракетата“ на winbet.bg е оценена на 1.36*, а залози за такава на китаеца се приемат при 2.87. Но независимо от серията, в която е Рони, мачовете му с Дин в последните години са доста равностойни. В последните пет, които спечели, само веднъж (през пандемийната 2020 г. в Северна Ирландия) разликата бе повече от два фрейма. Оттогава мачовете завършиха 5:4, 6:5, 6:5 и 3:2. По тази причина „Дин Дзюнхуей +2.5 фрейма“ с коефициент 1.70 изглежда разумен избор.

*Коефициентите са валидни към 10:30 ч. на 18 ноември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg

СНИМКА: IMAGO