7 мача – 7 загуби. Това говори достатъчно за представянето на Витоша (Бистрица) от началото на сезона. Обновеният състав на “тигрите” е на дъното в Първа лига и днес ще направи пореден опит да премахне нулата от графата с точките си. Срещу отбора на Енгибар Енгибаров ще се изправи амбициозният новак Царско село, който набра скорост и в последните си 3 мача записа две победи и равенство като гост на Етър. Мачът е от 15:00 часа на стадиона в Бистрица.

Витоша няма “суха мрежа” в първенството от 8 май, когато направи 0:0 с Дунав в Русе. Домакините се надяват най-после защитата да покаже подобрение, а в предни позиции много се очаква от Илия Димитров. Младият нападател дойде под наем от Левски, заедно с Атанас Кабов, като те двамата и ветеранът Емил Гъргоров ще са основната заплаха за вратата на “царете”.

Гостите, водени от Никола Спасов, са в отлична форма и при победа могат да се изкачат в топ 6. Веселин Минев ще запише своя мач номер 300 в елита. Опитният бранител ще действа на традиционната си позиция по левия фланг, а отдясно ще е Родни Антуи. Антон Карачанаков и Георги Минчев ще си партнират в атака.

Winbet дава по-големи шансове на Царско село. Залози за победа на гостите се приемат при коефициент 2.07, а ставката за успех в полза на Витоша е 3.55. Евентуалното равенство е оценено на 3.40