Смяната на караула на Тур дьо Франс изглежда все по-вероятна. Четири етапа преди края Йонас Вингегорд води с 2:18 мин пред победителя в последните две издания на колоездачната обиколка на Франция Тадей Погачар.

При положение, че в петък заради равнинния профил няма да се случи нищо съществено за класирането, а в неделя се кара просто за отбиване на номера и запълване на телевизионно време, датчанинът трябва да оцелее всичко на всичко два дни. В четвъртък предстои адът на Пиринеите с последните чудовищни височини, а с тях продължава промоцията със залози без риск на сайта winbet.bg БОНУС ТУР ДЬО ФРАНС.

За да участват в нея активните потребители на сайта winbet.bg е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 10 лв. с коефициент поне 1.30 за колоездачната обиколка на Франция. В случай, че залогът им е квалифициращ, но губещ, клиентите на WINBET ще получат 10 лв.бонус за безплатен залог за събитие от секции „Спорт” или „На Живо” от сайта на WINBET.

Тадей Погачар спечели 17-ият етап, но победата му бе пирова. Словенецът успя да стопи общо четири секунди от пасива си спрямо Вингегорд, но поне се отдалечи от Герънт Томас и си гарантира, че по-назад от второто място няма да финишира. Последният му шанс да си върне жълтата фланелка е в четвъртък, когато ще бъдат преодолени 143.5 км от Лурд до Отакам.

Графика: AFP

Първите 60 км ще са возене, но оттам насетне започва истинския ад. Изкачване от екстра категория, последвано от изкачване от първа категория, а за капак – ново изкачване от екстра категория към финала в Отакам – 13.6 км със среден наклон 7.8%, който на моменти минава 10%! И в добавка – бонификация от 10, 6 и 4 секунди, съответно, за първите трима, пресекли финалната линия. Все причини претендентите за крайната победа да се раздадат на максимум. И не е изненадващо, че точно Вингегорд (3.35*) и Погачар (3.30) са водачи по коефициенти според WINBET в четвъртък. Стойностите и на двамата вървят непрестанно надолу, но трябва да се има предвид следното: четирима от седемте съотборници на Погачар вече отпаднаха от Тура.

Вингегорд остана с петима помагачи, което означава ограничен потенциал за париране на атаки. Тоест, ако някой реши да пробва късмета си и опита да се откъсне напред, лидерите вероятно ще го пуснат, защото всеки от тях се интересува само от другия и нищо повече.

В такава ситуация на очи се набива Томас Пидкок. Британецът спечели преди седмица изкачването на Алп д`Юез, а след изоставането на лидера на отбора му Герънт Томас в генералното класиране, свободата за индивидуална езда ще е по-голяма. Победа за Пидкок WINBET предлага при коефициент 34.00.

Съотборникът му Даниел Мартинес изостава на над два часа от Вингегорд в генералното класиране, но поне се възстанови от заболяването през първата седмица, което го дръпна сериозно назад. Колумбиецът е добър катерач и през пролетта спечели обиколката на Баския. Победа за Мартинес WINBET предлага при 67.00.

Тибо Пино (26.00) и Майкъл Уудс (17.00) са сред обичайните заподозрени. Нови в списъка са дебютантът Ник Шулц (12.00) и Алексей Луценко (13.00). Австралиецът Шулц притежава перфектният за етапа профил на катерач. Казахстанецът Луценко пък взе етапна победа в Тура преди две години, а при разочароващото представяне дотук на някога славния тим на Астана, баирите в Пиринеите са последният им шанс да блеснат.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 21 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO – ZUMA Wire