В две поредни седмици София ще е домакин на мачове от волейболната Лига на нациите и първи по ред в „Арена Армеец” са мъжете. Националите ни ще се изправят последователно срещу Иран, Австралия, САЩ и Бразилия, а за двубоите на селекцията на Николай Желязков WINBET предлага специална промоция БОНУС ВОЛЕЙБОЛ и завишени коефициенти на сайта winbet.bg.

За да участват в нея, активните потребители на WINBET е необходимо да направят единичен залог „На Живо” на стойност минимум 20 лв. с коефициент поне 1.30 на мач на България от турнира в София.

В случай на губещ залог за България, всеки клиент с квалифициращ такъв ще получи по 20 лв. бонус за безплатен залог на събитие от секции „Спорт” или „На Живо” на сайта winbet.bg.

Клиентите на WINBET с квалифициращ залог за всеки от четирите мача в промоцията, ще получи допълнителен бонус – 80 безплатни игри на казино играта Fast Money.

Националният отбор на България е в преходен период, свързан със смяна на поколенията. За тазгодишното издание на Лигата на нациите повечето ветерани, начело с Цветан Соколов, получиха почивка. Целта пред селекционера Николай Желязков е да обиграва и налага постепенно състезателите, които миналата година станаха втори на световното първенство за юноши. „Лъвовете” са най-младият от 16-те отбора в турнира този сезон и това си личи по резултатите.

След първия турнир в Канада нашите са предпоследни в класирането, като единствени заедно с Австралия нямат спечелен мач. Дотук България отстъпи последователно с 1:3 на Сърбия, с 2:3 на Германия, с 0:3 на Полша и с 2:3 на Канада. Двете спечелени точки от петсетовите поражения засега държат „лъвовете” 15-и в класирането.

Съперниците ни във вторник Иран са 11-и с победи над Китай (3:1) и Австралия (3:0) и загуби от Нидерландия (0:3) и Япония (0:3). Шампиони в последните две издания на Азиатските игри и те, подобно на България, са в преходен период. След провала на олимпийските игри, където Иран отпадна в предварителната група, селекционерът Владимир Алекно бе освободен и заменен от екснационала Бехруз Атаеи.

Плановете им за подготовка тази година бяха осуетени от отлагането на Азиатските игри и все още неясните дати на световното първенство. Затова за Лигата на нациите Иран картотекираха само петима от състава на олимпийските игри, а сред липсващите се откроява легендарния разпределител Саид Маруф.

Азиатците са нещо като черна котка за нашите в последните години. От 2018 г. насам съотношението на победите е 4:1 в полза на Иран, като това включва спечелени от гостите мачове във Варна на световното през 2018 г. и в Пловдив на Лигата на нациите през 2019 г.

Въпреки това, България е фаворит на WINBET във вторник, като завишеният коефициент за победа на нашите е 1.80*. Центърът Алекс Грозданов пропуска турнира в София и ще бъде заменен от Илия Петков, но формата на Алекс Николов (син на бившия национал Владимир Николов и най-добър играч в колежанския шампионат на САЩ тази година) е невероятна. В подкрепа на нашите е и залогът „България -1.5 точки”, предлаган от WINBET за 1.93.

*Коефициентите са валидни към 8:30 ч. на 21 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.