Сезонът във Формула 1 влиза в най-натоварения си месец. Четири от петте неделя на юли  предвиждат състезание, а серията стартира в Австрия, където Ред Бул и в частност Макс Верстапен изглеждат непобедими.

Още преди да станат всепомитащата сила, която представляват в момента, „червените бикове“ печелеха на домашното трасе в Шпилберг. През 2018 г. Верстапен удържа победата в битка с Мерцедес и Ферари. Ситуацията се повтори през 2019 г., в пандемийната 2020-а нидерландецът завърши трети, последва двойна победа през 2021 г., а миналата година – първо място в спринта и трето в основното състезание.

Чисто географски, домашното състезание на Верстапен е в Зандвоорт, и до него има още близо два месеца, но в Австрия резултатите му са блестящи. А насред серия от четири победи, три полпозишъна и две най-бързи обиколки е трудно да се залага на друг освен него. На сайта winbet.bg победа на Верстапен в основното състезание се предлага при рекордно ниския коефициент 1.32*. Фернандо Алонсо е втори с 8.50, а шансовете на всички останали са с двуцифрени ставки.

В Австрия предстои и вторият спринт да сезона. Новият формат на спринта бе силно критикуван по време на премиерата си в Азербайджан, но собствениците на Формула 1 сякаш са силно решени да измислят вариант, в който Ред Бул да изглеждат уязвими и затова измислят всевъзможни щуротии.

Като шутаут квалификацията в събота, която подрежда стартовата решетка за късия старт в същия ден, докато редът за неделната надпревара ще бъде определен още в петък. Но

навсякъде Верстапен е далеч пред другите в прогнозите.

Негово първо място в петъчната квалификация е оценено от WINBET на 1.50 ( Шарл Льоклер е втори с 5.00). Победа в шутаута се предлага за 1.53 (и тук Льоклер е втори с 6.00), а в късата надпревара стойността за успех на нидерландеца слиза до 1.22 срещу 1.82 за Фернандо Алонсо и 2.10 за Льоклер. Но тук определено трябва да се внимава с времето, защото прогнозата е за дъжд, а тогава плановете лесно се объркват.

Говорейки за Алонсо – дългоочакваният ъпгрейд на Астън Мартин се представи блестящо в Канада. И испанецът вече не само поглежда към втората позиция в генералното класиране. Тя може да стане негова още тази седмица. „Фернандо Алонсо – място в Топ 3“ за 1.72 изглежда задължително и ако трябва да се посочи залог хем с добър коефициент, така и с висок процент вероятност да сбъдване – това е той.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА И ГРАФИКА: AFP